Сенат розгляне імпічмент Трампу прискорено

Сенат розгляне імпічмент Трампу прискорено

Сенат розгляне імпічмент Трампу прискорено

Напередодні в Сенаті почалися розгляди у справі про імпічмент президенту. Очікується, що процес займе близько двох тижнів.

Американський Сенат проведе процес у рамках імпічменту президенту Дональду Трампу в прискореному режимі.

>

 

Відповідну резолюцію підтримали 53 республіканці, 47 демократів виступили проти.

Прийнятий документ регламентує терміни і послідовність розгляду. Передбачається, що в Сенаті цей процес з практично визначеним фіналом буде тривати близько двох тижнів. Пропозиція викликала різку критику з боку демократів.

Згідно з документом, республіканці планують дати юристам, які будуть захищати Трампа, і обраним Палатою представників обвинувачам по 24 години протягом трьох робочих днів на надання своїх аргументів. Потім 16 годин відводиться в цілому на те, щоб сторони відповіли на запитання сенаторів. Цей процес не обмежений кількістю робочих днів.

Після цього мають відбутися чотиригодинні дебати, мета яких - визначити, чи потрібно викликати на процес свідків і запитувати будь-які додаткові документи. Якщо свідки не будуть викликані, верхня палата проголосує за кожною з двох статей обвинувачення: зловживання владою і створення перешкод розслідуванню, яке проводив Конгрес.

 

У ході засідання Сенату республіканці відхилили вісім поправок демократів щодо резолюції. Зокрема, вони не дозволили провести слухання з колишнім радником Трампа з питань нацбезпеки Джоном Болтоном, який раніше заявляв про готовність виступити в Сенаті.


Ще сім відхилених поправок стосувалися надання для розгляду в Сенаті документів, пов'язаних з припиненням військової допомоги Україні з Білого дому, Держдепартаменту, Адміністративно-бюджетного управління і Міністерства оборони США.

Крім того, поправки демократів передбачали проведення слухань з в.о. голови адміністрації Білого дому Міком Малевні, а також двома чиновниками адміністрації - Робертом Блером і Майклом Даффі, які були задіяні в процесі припинення допомоги для України. Ще одна пропозиція передбачала подання доказів у процесі імпічменту, зібраних під час інших слухань в Конгресі США.

Нагадаємо, підставою для розглядів стала інформація про те, що американський лідер тиснув на президента України Володимира Зеленського, вимагаючи почати розслідування стосовно сина Джо Байдена в обмін на розмороження військової допомоги.

 

Останні новини