В Росії почалась коронавірусна паніка. Люди штурмують банки, аби забрати свої заощадження

В Росії почалась коронавірусна паніка. Люди штурмують банки, аби забрати свої заощадження

В Росії почалась коронавірусна паніка. Люди штурмують банки, аби забрати свої заощадження

 Росіяни почали масово вилучати гроші з банківських вкладів

Росіяни почали звертатися в банки з заявами про закриття вкладів і видачі готівки з рахунків після того, як президент Росії Володимир Путін оголосив про поширення прибуткового податку на доходи від депозитів і вкладень в облігації. Лист про це Асоціація банків Росії направила голові Центробанку Ельвірі Набіулліної, пишуть росЗМІ.

У банках пов'язують вилучення коштів з відсутністю повної інформації про новий податок і побоюються масової втечі з вкладів. Вони попросили регулятора детально роз'яснити нові правила, а також розширити інструментарій Центробанку з надання ліквідності кредитним установам на випадок відтоку коштів через оголошені кредитні канікули для постраждалих від коронавирусу.

Так, кредитні установи попросили на шість місяців відкрити беззаставні кредитні лінії для банків, що не входять в число 11 системно значимих (у цілому в Росії 436 банків), запустити валютне РЕПО (від анг. repurchase agreement, що означає продаж цінних паперів із зобов’язанням зворотнього викупу, - «Главком») під цінні папери, що приймаються регулятором в якості забезпечення. Також в асоціації заявили, що готові використовувати й інші інструменти, які запропонує регулятор.

Президент Путін 25 березня під час звернення до нації оголосив про введення 13-відсоткового податку на доходи від депозитів і купонний дохід від вкладень в облігації. Оподатковуватимуться тільки відсотки на вкладення понад 1 млн рублів, а не основна сума, підкреслили в Кремлі. Там також зазначили, що нові правила введені не у зв'язку з важкою економічною обстановкою в Росії, а для відновлення справедливого балансу в економічній сфері. Термінів закінчення дії податку глава держави не називав.

Як повідомлялось, в адміністрації президента Росії Володимира Путіна виявлено чиновників із підозрою на коронавірус.

За останніми даними, число заражених коронавірусом у Росії перевищило 800 осіб, підтверджені дві смерті від коронавирусу. Більшість інфікованих - 546 - знаходяться у Москві.

>



 

Останні новини