Трамп назвав ОПЕК незаконною структурою

Трамп назвав ОПЕК незаконною структурою

Трамп назвав ОПЕК незаконною структурою

Нафтова картель відноситься несправедливо до Америки, поскаржився президент і натякнув на мита.

Президент США Дональд Трамп заявив, що ОПЕК - незаконна структура, яка знищує сама себе. Про це він сказав під час брифінгу в Білому домі 4 квітня.

>

"Я все життя виступав проти ОПЕК, тому що це таке? Це незаконна [структура], можете називати її картелем, можете називати її монополією", - заявив Трамп.

Він також зазначив, що "ОПЕК не могла б хвилювати його менше", ніж вона хвилює його зараз. За словами президента, ОПЕК відноситься несправедливо до Америки.

Під час брифінгу президент також підтвердив готовність ввести мита на нафту, що імпортується для захисту "тисяч, десятків тисяч робочих місць в США".

"Якщо мені потрібно буде ввести мита, я зроблю те, що повинен", - наголосив Трамп.

Він також розповів про свої переговори з Саудівською Аравією і сказав, що королівство сподівається укласти угоду з Росією про скорочення видобутку нафти.

За словами Трампа, в результаті загальний видобуток може скоротитися на десять мільйонів барелів на добу "або навіть більше".

Раніше повідомлялося, що, за даними Bloomberg, Росія готова скорочувати видобуток нафти на один мільйон барелів на добу за умови, що США приєднаються до операції.


 

Останні новини