Світ налаштований проти Росії: Путіна вирішили змусити піти з України

Світ налаштований проти Росії: Путіна вирішили змусити піти з України

Світ налаштований проти Росії: Путіна вирішили змусити піти з України

Президент Франції Еммануель Макрон закликав главу Росії Володимира Путіна припинити вогонь на сході України, щоб весь світ міг зосередитися на боротьбі з пандемією коронавируса.

За його словами, він вже досяг домовленостей з трьома з п'яти постійних членів Ради Безпеки ООН по підтримці призову останньої до глобального перемир'я. Тепер така ж згода сподівається отримати і від лідера РФ, повідомляє Reuters.

>

«Я говорив з ним на початку цієї ініціативи. Зараз буду робити це протягом найближчих декількох годин. Думаю, що, безумовно, президент Путін погодиться, і в той день, коли він скаже, що ми це зробимо, ми зможемо провести відеоконференцію і передати цей заклик всьому світу » , - сказав Макрон.

Відзначимо, що 23 березня генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш закликав до світового перемир'я, попередивши, що в країнах, розбитих війною, системи охорони здоров'я розвалилися, а невелика кількість залишилися медичних працівників часто направляли в зони бойових дій.

Макрон же заявив, що президенти Китаю та США Сі Сі Цзіньпін і Дональд Трамп, а також прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон підтвердили, що вони підтримають таке прохання.

У той же час французький лідер підкреслив, що сподівається забезпечити і відповідну згоду президента Росії Володимира Путіна в найближчим часом.

 

Останні новини