Під час викликаного COVID-19 економічного обвалу регіони та силовики пред'являть Путіну рахунок за останні 20 років

Під час викликаного COVID-19 економічного обвалу регіони та силовики пред'являть Путіну рахунок за останні 20 років

Під час викликаного COVID-19 економічного обвалу регіони та силовики пред'являть Путіну рахунок за останні 20 років

В умовах кризи посилюється протистояння між різними конкуруючими між собою блоками російських силовиків.

Російську Федерацію чекають попереду проблеми з її регіонами, а також можливий замах на президента Володимира Путіна. Про це політолог Дмитро Орешкін заявив в етері програми "Студія Захід" з Антоном Борковським, передають Патріоти України.

>

"Зараз настає час кризи, коли люди якраз дивляться на Центр і кажуть: "Дядечку, ми тебе 20 років годували щоб ти був могутній, щоб ти піднявся з колін, і ось зараз криза. Допоможи". Путін каже: "Ні, хлоп'ята, ми ж з Москви не можемо керувати якимись там містами за Уралом. Ви вже там самі, будь ласка. Ми Вам повноваження даємо, даємо цінну пораду, що діяти треба охайно, точно, дбайливо і т.д.". Влада (місцева - ред.) каже: "Спасибі за пораду, а грошиків не дасте?". - "А грошей немає, тому що гроші нам потрібні на вирішення федеральних проблем. Ми воюємо в Сирії? Воюємо. Треба туди гроші закачувати? Ще й як. Ми підтримуємо "ЛНР" - "ДНР"? Підтримуємо. Треба туди гроші закачувати? Ще й як. Не занадто багато, але щоб штани там у людей підтримати. Ми підтримуємо Чечню, ми підтримуємо визвольні рухи, втручаємося в процеси в Сполучених Штатах. Ми багато чого робимо. Нам не до Вас. Розумієте? Ви вже самі як-небудь вибирайтеся", - розповів експерт.

Окрім того, в умовах кризи посилюється протистояння між різними конкуруючими між собою блоками російських силовиків (Росгвардія, ФСБ, МВС, армія), що також спричинить за собою як неминучу дестабілізацію, так і зростання ймовірності замаху на Путіна, оскільки іншого способу якось змінити владу еліти не мають, додав Орєшкін.


"Мої претензії до Володимира Путіна полягають в тому, що він практично позбавив країну можливості вибратися легально з такого роду політичної кризи. Якщо казати про Україну - люди втомлюються, дратуються, їм не подобається президент, але, слава Богу, у них буде можливість вибрати ще когось, який буде кращим або гіршим. Він буде іншим, так скажемо. А у нас немає (виборів - ред.). У нас або тільки по голові льодорубом, або ногами вперед", - пояснив політолог.

 
Останні новини