«Ніколи не приймемо версію Москви», - прем'єр Польщі напередодні 9 травня

«Ніколи не приймемо версію Москви», - прем'єр Польщі напередодні 9 травня

«Ніколи не приймемо версію Москви», - прем'єр Польщі напередодні 9 травня

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький назвав "брехливою" інтерпретацію Москвою подій Другої світової війни.

8 травня світ відзначав 75-ту річницю закінчення Другої світової війни - День пам'яті і примирення. З цієї нагоди прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький звинуватив Москву в спотворенні правди про ті події. Зробив він це в інтерв'ю італійському виданню La Stampa, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

>

Варшава і Москва ігнорують заходи один одного, присвячені Другій світовій війні. Моравецький пояснив це непримиренними суперечностями з приводу тих історичних подій. Москва не бажає визнавати свою відповідальність і вимагає від країн прийняти їх точку зору. "Для Польщі це б означало перейти на бік брехні. Ми не можемо допустити, щоб катів називали жертвами і навпаки. Пакт Ріббентропа-Молотова є прямим свідченням того, що готувалася пряма агресія проти Польщі, поділ зон впливу і окупація країн Балтії ... В результаті цього рішення мільйони людей зазнали масових репресій", - заявив Моравецький.

Він також нагадав, що Польща протягом 50 років була під окупацією Москви і комуністичного режиму. "Діяльність Червоної Армії на нашій території, безумовно, була спрямована не на відновлення нашої незалежності, а, навпаки, скоріше на те, щоб знову позбавити нас суверенітету. Щоб повернути його, нам довелося чекати до 1989 року", - заявив польський прем'єр-міністр.

 


 

Останні новини