Регулятор ФРН прийняв рішення щодо Nord Stream 2

Регулятор ФРН прийняв рішення щодо Nord Stream 2

Регулятор ФРН прийняв рішення щодо Nord Stream 2

Німеччина не стала звільняти російський проект від правил оновленої Газової директиви Євросоюзу.

Федеральне мережеве агентство Німеччини відмовило оператору газопроводу Північний потік-2 компанії Nord Stream 2 AG у виведенні проекту з-під правил оновленої Газової директиви ЄС. Про це повідомляється в рішенні регулятора в п'ятницю, 15 травня.
 
"Колегія номер сім 15 травня відхилила клопотання компанії Nord Stream 2 AG на звільнення частини Північного потоку-2, що пролягає в територіальних водах Німеччини, від регулювання", - йдеться в повідомленні.
 
Відзначається, що умовою для виведення газопроводу з-під правил Газової директиви була його реалізація до 23 травня 2019 року. "У випадку з Північним потоком-2 це не так", - відзначили в агентстві.
 
"Для всіх країн-членів [ЄС] існувала можливість вивчити заявку Nord Stream 2 AG з додатками і зробити заяву. Нею скористалися 10 країн", - йдеться в рішенні, повний текст якого опублікують пізніше.
 
Раніше ЗМІ писали, що якщо Німеччина не звільнить Північний потік-2 від газової директиви ЄС, то це поставить під сумнів економічну доцільність всього проекту.
 
Нагадаємо, будівництво газопроводу зупинилося в грудні минулого року через санкції США. Готовність проекту оцінюється в 94%.
 
За даними ЗМІ, Газпром готовий продовжити будівництво за допомогою трубоукладача Академік Черський, який недавно прибув до німецького порту, що є логістичним центром будівництва.
 
Останні новини