Озвучено тривожний прогноз для Росії

Озвучено тривожний прогноз для Росії

Озвучено тривожний прогноз для Росії

Президент Росії Володимир Путін прийняв рішення про вихід країни з карантину, проте, на піку зростання захворювання на коронавірус, це дуже ризиковано.

Про це розповів російський політолог Дмитро Орєшкін, передають Патріоти України з посиланням на Апостроф.

>

Росія вийшла на друге місце в світі за рівнем захворюваності на коронавірус. Але при великій кількості хворих ( станом на 16 травня COVID заразилися понад 250 тисяч осіб) в країні не так вже й багато померлих (за офіційними даними 2,3 тисячі). Тобто приблизно один відсоток.

"Насправді, все через систему звітності в Росії. В США, наприклад, якщо людина з підтвердженим на коронавірус тестом померла, то вважається, що вона померла від коронавируса, навіть якщо вона померла від серцевого захворювання, раку або незгортання крові. А в Росії, якщо людина вмирає від зупинки серця, то коронавірус не враховується. Тому кількість смертей в Росії, напевно, в реальності в 2-3 рази вище, що не так вже й багато", - пояснив Орєшкін.

Він додав, що раніше Москва була основним джерелом хворих і померлих, а зараз основна частина хворих переходить в провінції. Але в Москві сконцентровані не лише віруси і люди, але кадри і обладнання. У столиці можна налагодити захист. А там немає ані кадрів, ані інфраструктури, ані ліків, ані обладнання. Певне, ситуація в Москві буде поліпшуватися, а в Росії в загальному - погіршуватися.


"Тому Путін дуже сильно ризикує, оголосивши про "вспливання" підводного човна. Є серйозний шанс, що кількість хворих скоро збільшиться, а контролювати цей процес диявольськи складно", - резюмував Орєшкін.

 

Останні новини