США ввели санкції проти 33 китайських компаній

США ввели санкції проти 33 китайських компаній

США ввели санкції проти 33 китайських компаній

Вашингтон вважає, що вони брали участь у репресіях проти уйгурів, а також пов'язані зі створенням зброї масового ураження.

Міністерство торгівлі США оголосило про введення нових санкцій проти окремих китайських компаній та урядових організацій. На сайті міністерства оприлюднено два нові санкційні списки.

>

До першого увійшли Інститут судової експертизи Міністерства громадської безпеки КНР і вісім китайських юридичних осіб.

Зазначається, що вони є співучасниками порушень прав людини і зловживань, скоєних під час китайської кампанії репресій, масових незаконних затримань, примусової праці і високотехнологічного спостереження за уйгурами, етнічними казахами та іншими членами мусульманських меншин в Сіньцзян-Уйгурському автономному районі.

У міністерстві повідомили, що ці відомства і юрособи доповнять створений у жовтні 2019 року санкційний список, в якому за тими самими звинуваченнями вже перебувають 28 китайських компаній.

До другого списку санкцій увійшли 24 урядові і комерційні китайські організації, "що здійснюють діяльність, яка суперечить національній безпеці або зовнішньополітичним інтересам Сполучених Штатів".


Нагадаємо, раніше Сенат США схвалив законопроєкт, який може призвести до виключення китайських компаній з лістингу на фондових біржах Штатів. Це може торкнутися таких найбільші компанії КНР, як Alibaba Group Holding Ltd. і Baidu Inc.

Ці організації базуються в Китаї, Гонконгу і на Кайманових островах.

У міністерстві пояснили, що вони імпортують зі США товари і технології, і зрештою пов'язані зі створенням зброї масового ураження і технологій військового призначення.

 

Останні новини