Українська делегація прибула з офіційним візитом до Берліна

Українська делегація прибула з офіційним візитом до Берліна

Українська делегація прибула з офіційним візитом до Берліна

 На порядку денному - обговорення деокупації Донбасу і Криму..

Українська делегація прибула з офіційним візитом до Берліна. Це перша іноземна делегація, яку приймає Німеччина після початку карантину через COVID-19, повідомив на своїй сторінці у Facebook міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

>

"Тут усе дисципліновано дотримуються соціальної дистанції, але це не завадить нам сьогодні поговорити віч-на-віч делегаціями – глава Офісу президента Андрій Єрмак і його заступник Ігор Жовква, віцепрем'єр Олексій Резніков, міністр оборони Андрій Таран володіють усією інформацією з перших рук щодо ситуації з безпекою на Донбасі, у Криму та Чорному морі", – повідомив Кулеба.

На порядку денному політичного візиту:

  • деокупація ОРДЛО і Криму;

  • підтримка Німеччиною реформ в Україні, зокрема й медичної;

  • надання Україні статусу учасника Програми розширених можливостей НАТО;

  • європейська інтеграція України під час голосування Німеччини в Раді ЄС;


  • перспектива визнання Бундестагом Голодомору як геноциду українського народу і зведення пам'ятника українцям, які загинули під час Другої світової війни;

  • торгівля та інвестиції між країнами.

Українська делегація проведе зустрічі з федеральним міністром оборони Аннегрет Крамп-Карренбауер; федеральним міністром закордонних справ Німеччини Гайко Маасом; зовнішньополітичним радником канцлера Яном Гекереном; радником канцлера з економічних питань Ларсом-Гендріком Роллером.

Оновлено 11:50. Дмитро Кулеба повідомив, що перша зустріч пройшла з міністром оборони Німеччини.

"Конкретними фактами, доказами, документами поінформували про те, що насправді відбувається на Донбасі", – зазначив Кулеба.

Він додав, що українська делегація підтвердила ключові позиції про необхідність прямого діалогу з терористами "ДНР" і "ЛНР". 


Нагадаємо, що українська делегація зустрінеться з главою німецького Міністерства закордонних справ Гайко Маасом. Сторони обговорять виконання домовленостей лідерів країн "нормандського формату". 

 

Останні новини