Лукашенко висунув Росії нове звинувачення: як відреагував Кремль

Лукашенко висунув Росії нове звинувачення: як відреагував Кремль

Лукашенко висунув Росії нове звинувачення: як відреагував Кремль

  Президент Білорусі визнав безпорадність Мінська перед провокаціями з-за кордону

У Росії розгорнули широкомасштабну онлайн-кампанію з дискредитації влади в Білорусі, щоб знизити рейтинги нинішнього глави держави Олександра Лукашенка на президентських виборах, які пройдуть у серпні.

>

Про це, як повідомляє БелТА, Лукашенко заявив на урядовій нараді 25 червня, поскаржившись на "страшні фейки", що нібито поширюються проти нього в Telegram.

"Вони що, нас штовхають на нечесність таку, як вони себе ведуть? Ясно, що там за ними ляльководи стоять. Вони і з одного, і з іншого боку. І в Польщі живуть, і з Росії підкидають", – сказав він.

Зокрема, Лукашенко спростував існування в Швейцарії банківських рахунків на 840 млн доларів, оформлених на його сина Віктора, а також наявність противників влади серед силовиків.

"Це не наше, це з Росії іде інформація. Потім вони вибачаться, знімуть. Але людям в мізки вже це вкинули", – сказав президент.

Лукашенко вже не вперше заявляє про зовнішнє втручання в президентські вибори, і тепер він збирається обговорити це зі своїм російським колегою Володимиром Путіним. Водночас він визнав, що фактично Білорусь жодним чином не може вплинути на дії свого східного сусіда.


"Ми не ядерна держава. Ми не можемо взяти ядерну боєголовку, розмахувати і кричати або говорити про гіперзвукову зброю, що ми вам відповімо", – підкреслив він.

У Кремлі вже відреагували на слова президента Білорусі.

"Тут можна відповісти однозначно, що Російська Федерація ніколи не втручалася, не втручається і не збирається втручатися в чиїсь електоральні процеси, тим паче які проходять у нашого союзника – Білорусі", – цитує прессекретаря президента РФ Дмитра Пєскова "Інтерфакс".

 
Останні новини