В ОАЕ запустили першу в арабському світі атомну електростанцію

В ОАЕ запустили першу в арабському світі атомну електростанцію

В ОАЕ запустили першу в арабському світі атомну електростанцію

 B Об’єднаних Арабських Еміратах успішно запущено перший з чотирьох енергоблоків АЕС «Барака». Станція стала першою АЕС в арабському світі.

Представник країни в Міжнародному агентстві з атомної енергії (МАГАТЕ) заявляє про намір забезпечити країну «новим видом чистої енергії». До будівництва було залучено південнокорейський енергетичний концерн «Kepco», пише DW.

>

Зведення АЕС обійшлося в 24,4 млрд доларів США. Потужність станції після введення в дію всіх чотирьох енергоблоків становитиме 5600 мегават, що покриє до чверті потреб країни в енергії.

В Абу-Дабі неодноразово підкреслювали мирний характер ядерної програми ОАЕ і надали доступ до АЕС фахівцям МАГАТЕ та Всесвітньої асоціації організацій, що експлуатують атомні електростанції. З критикою проекту виступав Катар, який вважає станцію «загрозою для миру в регіоні».

Нагадаємо, у жовтні 2017 року у центрі Європи було зафіксовано високий рівень радіації. Інститут ядерної та радіаційної безпеки Франції (IRSN) заявив, що поява радіоактивної хмари може свідчити про аварію на одному з ядерних об’єктів Росії або Казахстану в останній тиждень вересня.

У Федеральній службі з гідрометеорології та моніторингу навколишнього середовища РФ визнали, що радіоактивне забруднення прийшло з Південного Уралу. У грудні у матеріалах перевірки російської міжвідомчої комісії було опубліковано пріоритетну версію: джерелом радіоактивного ізотопу рутенію-106, сліди якого були зафіксовані в РФ та низці країн ЄС, міг стати супутник, що згорів у атмосфері.


 

Останні новини