Німеччина закликала Кремль покарати винних в отруєнні Навального

Німеччина закликала Кремль покарати винних в отруєнні Навального

Німеччина закликала Кремль покарати винних в отруєнні Навального

   Канцлер і глава МЗС Німеччини випустили спільну заяву

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і міністр закордонних справ країни Гайко Маас закликали владу Росії провести відкрите розслідування отруєння опозиціонера Олексія Навального. Про це йдеться в їхній спільній заяві, опублікованій Маасом в Twitter.

>

"За словами медичної бригади клініки "Шаріте" у Берліні, клінічні дані свідчать про те, що Олексій Навальний був отруєний. Винні мають бути встановлені і притягнуті до відповідальності. Сподіваємося, що пан Навальний зможе повністю видужати", – написав глава МЗС ФРН на своїй сторінці в соцмережі.

У самій заяві також сказано, що в зв'язку з виявленими німецькими лікарями слідами отруєння російського опозиціонера влада Росії має ретельно розслідувати цей злочин.

"Беручи до уваги помітну роль пана Навального в політичній опозиції в Росії, влада повинна розслідувати цей злочин до останньої деталі – на основі повної прозорості. Слід встановити і покарати відповідальних ", – сказано в заяві.

Нагадаємо, 20 серпня Олексію Навальному стало погано на борту літака Томськ – Москва, прямо звідти він був доставлений в лікарню Омська, де перебував у реанімації у важкому стані. Там лікарі діагностували у нього порушення обміну речовин.


Пізніше російського опозиціонера Олексія Навального госпіталізували в лікарню Німеччини, доставивши до Берліна як гостя канцлера Ангели Меркель. Німецькі медики заявили, що, згідно з їхніми дослідженнями, Навальний був отруєний.

 

Останні новини