Нагірний Карабах: Єреван і Баку звинувачують один одного в порушенні перемир'я

Нагірний Карабах: Єреван і Баку звинувачують один одного в порушенні перемир'я

Нагірний Карабах: Єреван і Баку звинувачують один одного в порушенні перемир'я

У суботу ввечері міністерства закордонних справ Вірменії та Азербайджану повідомляли про нове гумонітарне перемир'я, яке вступає в силу 18 жовтня з 00.00 годин за місцевим часом.

Однак, практично одразу, дане перемир'я було порушене. Сторони конфлікту звинувачують одна одну.

>

У Міноборони Вірменії заявили, що Азербайджан провів в Нагірному Карабасі артилерійський обстріл після вступу в силу домовленості про припинення вогню. У Баку стверджують, що перемир'я порушила вірменська сторона.

Вірменія звинуватила Азербайджан в порушенні нового гуманітарного перемир'я в Нагірному Карабасі через лічені хвилини після вступу в силу домовленостей про припинення вогню. Азербайджанська сторона "вела артилерійський обстріл в північному напрямку" протягом більш 2,5 години і "ракетний обстріл в південному напрямку" протягом 25 хвилин, написала прес-секретар Міноборони Вірменії Шушан Степанян в неділю, 18 жовтня, на своїй сторінці у Twitter.

У свою чергу Азербайджан заявив про грубе порушення перемир'я з боку Вірменії. "Не дивлячись на оголошення про гуманітарне припинення вогню з 00.00 18 жовтня, збройні сили Вірменії в черговий раз грубо порушили угоду", - йдеться в повідомленні військового відомства. За його даними, в ніч на неділю вірменські військовослужбовці обстріляли з мінометів і артилерії околиці Джебраила і села на річці Араз.

Ситуація в Нагірному Карабасі загострилася 27 вересня, коли на спірній території почалися активні бої. В Азербайджані і Вірменії введено військовий стан, оголошена мобілізація. Сторони повідомляли про вбитих і поранених, в тому числі серед цивільного населення. В результаті проведених в Москві консультацій глав МЗС Азербайджану і Вірменії сторони домовилися про припинення вогню з 11.00 мск 10 жовтня в гуманітарних цілях для обміну полоненими й тілами загиблих, проте цей режим був фактично відразу ж порушений.


Останні новини