Ада Роговцева сьогодні святкує 82-й день народження

Ада Роговцева сьогодні святкує 82-й день народження

Ада Роговцева сьогодні святкує 82-й день народження

Аді Роговцевій 16 липня виповнюється 82 роки. Видатна актриса має звання Героя України і продовжує жити активним життям. Вона грає на сцені, їздить на кінофестивалі, допомагає воїнам ООС. За це її люто ненавидять у Росії, тому й оголосили персоною нон-грата, повідомляють Патріоти України.

>

Актриса з властивим їй гумором називає себе бандерівкою. Хоча в минулому сталися події, які мало не зломили Роговцеву. На щастя, донька та онуки допомогли їй вибратися.

Майбутня велика актриса почала зніматися в ранньому віці. Свою першу роль у кіно отримала в 19 років, зігравши Мар'яну Куделю у фільмі "Коли співають солов'ї".

Тоді вона ще вчилася у Київському інституті театрального мистецтва імені І.К. Карпенка-Карого, де її майстром був народний артист СРСР Костянтин Степанков.

Кажуть, що у харизматичного владного чоловіка були закохані всі студентки, що дуже дратувало Роговцеву. Однак іронія долі в тому, що незабаром вона і сама закохалася в учителя. Почуття виявилися взаємними. Заради молодої актриси Степанков покинув сім'ю й одружився з нею.

Але ця історія не виявилась щасливою. У СРСР актори рідко заробляли великі гроші, а Степанков ще й виявився хворий на туберкульоз. Так що незабаром після скромного весілля Роговцевій уже довелося витягувати чоловіка з того світу.

"Моя мама лежала 6 років паралізованою і в 54 роки пішла з життя, батько був безногим і пиячив, один брат хворий від народження, інший пиячив і загинув ще молодим хлопцем. Усіх родичів я забезпечувала фінансово. Вийшла заміж за одруженого, який захворів на туберкульоз. Я везуча, мені вистачило сил і любові вистояти", - розповідала пізніше Роговцева.


Попри всі труднощі, Роговцева зуміла побудувати блискучу кар'єру. У 23 роки вона вже стала заслуженою артисткою СРСР, а в 30 - народною. На її рахунку десятки фільмів і вистав. Однак за межами софітів і підмостків на її долю випало чимало страждань.

У липні 2004-го не стало її чоловіка, який не дожив до "золотого" весілля 5 років. Утім, на цьому біди Роговцевої не скінчились - у липні 2012-го вона втратила сина Костянтина, якому було лише 50 років. Його згубив рак.

"Мій чоловік був на 9 років старший за мене, а я його любила і поважала. Коли його не стало, то не знала як далі жити, адже здавалося, що мене розрізали навпіл. Зате діти не дали пропасти. Але з втратою дитини не зрівняється ніщо . Немає випробування, яке страшніше", - згадувала актриса.

Роговцева зуміла піднятися і піти далі. Багато в чому завдяки допомозі доньки і двох онуків. У свої 82 вона продовжує вражати невгамовною енергією й оптимізмом, яким позаздрять і молоді.

Останні новини