Україні пощастило. Що ще сказав засновник Alibaba

Україні пощастило. Що ще сказав засновник Alibaba

Україні пощастило. Що ще сказав засновник Alibaba

Один із найбагатших людей планети Джек Ма розповів про потенціал України і чудових українців.

Засновник і найбільший акціонер Alibaba Group Джек Ма, який нещодавно пішов із посади голови ради директорів на пенсію, приїхав в Україну, де взяв участь у Київському економічному форумі, зустрівся із президентом Володимиром Зеленським та виступив перед студентами i розповідає, про що говорила найбагатша людина Азії.
Україна викликає захоплення
Джек Ма 8 листопада виступив на Київському економічному форумі із заявою про великий потенціал України для розвитку. Він відзначив родючість української землі, відкритість українців, які, до того ж, готові до змін, красу жінок, багатство історії і культури.
 
"Я захоплююся Україною дуже довгий час. Це мій перший візит в Україну. У вас хороша земля, розумні люди, чудові жінки. Як вам так пощастило? Розумні люди зазвичай не дуже красиві ... Така чудова комбінація, як ця, не може не працювати", - сказав бізнесмен, який створив віртуальний торговий майданчик AliExpress, що увійшов у життя багатьох людей по всьому світу.
Але потрібно дещо виправити
Джек Ма також дав поради Україні: вдосконалити логістичну інфраструктуру, покриття інтернетом і електронні платежі для розвитку електронної торгівлі.
 
"І до того ж підприємництво. Якщо ці чотири складники будуть готові, в України з'явиться величезний потенціал в інтернеті", - сказав мільярдер і зазначив, що поговорить "зі своїми бізнес-партнерами в Китаї стосовно України".
 
Китайський підприємець підкреслив, що саме електронний уряд покликаний працювати прозоро й ефективно, тому може викорінити корупцію і привести до процвітання України.
 
"Електронний уряд дуже прозорий, електронний уряд переможе корупцію, електронний уряд зробить все набагато більш ефективним", - упевнений Ма.
І дати Зеленському шанс
Він також назвав позитивним той факт, що українському президенту ще немає 50 років, прем'єру трохи більше 30, а деякі міністри не досягли і цього віку.
 
Відповідаючи на питання про Зеленського, Джек Ма закликав "дати йому шанс", оскільки той обіймає посаду президента всього кілька місяців.
 
Бізнесмен закликав виправити ситуацію, коли товари з AliExpress "йдуть в Україну чотири-сім днів, як у минулому столітті".
Міністри повинні робити, а не тільки говорити
Чиновниця Яна Підлісна з міністерства економічного розвитку торгівлі та сільського господарства України запитала у мільярдера, чим є інновації - проблемою чи рішенням. При цьому вона сказала, що вважає своє міністерство найкращим і дуже інноваційним.
 
У відповідь Джек Ма сказав, що чиновники не повинні думати про своє позиціонування, а займатися тим, щоб громадяни країни стали більш успішними, креативними, інноваційними.
 
"Я вважаю, що інновації - це рішення для нашого майбутнього. Я абсолютно впевнений, що в Україні, ви настільки класні, освічені ... Але залиште академічний рівень ... пробуйте, помиляйтеся. Робіть правильну політику, законодавство, щоб надихати людей", - сказав Ма.
Формула успіху Джека Ма
Джек Ма вважає, що для досягнення успіху в будь-якій сфері необхідно багато і наполегливо працювати. Сам він працює в "режимі 996", який передбачає зайнятість шість днів на тиждень, із 9 ранку до 9 вечора.
 
"Якщо ви хочете мати гарне майбутнє, хочете бути успішним, вам потрібно багато працювати. Коли я приймаю душ - я думаю, коли я в туалеті, - думаю, на пробіжці - думаю. Я ніколи не перестаю працювати", - сказав засновник Alibaba.
 
Він пояснив, що наївно вважати, що з віком стане легше, коли за плечима будуть певні досягнення. Ма зробив акцент на тому, що жити потрібно сьогоднішнім днем, а в майбутньому завжди будуть нові проблеми і виклики, які необхідно вирішувати у свій час.
 
"У дитинстві я думав, що одного разу стану великим босом, буду курити сигару і дивитися фільм, бізнес буде легким. Зараз моя компанія сильно зросла. Я більше зайнятий, у мене більше проблем, тому насолоджуйтеся, поки ви маленькі. Велика компанія означає не більше грошей, а більше відповідальності", - порадив бізнесмен.
 
Останні новини