Відомий британський видавець назвав ТОП-5 речей, які його захоплюють в Україні

Відомий британський видавець назвав ТОП-5 речей, які його захоплюють в Україні

Відомий британський видавець назвав ТОП-5 речей, які його захоплюють в Україні

Дікінсон зазначив, що в Україні його найбільше захоплюють дух волонтерства, мовна адаптованість, стійкість під час криз, оригінальна мода і пунктуальність залізниць.

Главред українського телеканалу іномовлення англійською мовою UATV, видавець журналів Business Ukraine і Lviv Today, редактор The Odessa Review Пітер Дікінсон зазначив, що в Україні його найбільше захоплюють дух волонтерства, мовна адаптованість, стійкість під час криз, оригінальна мода і пунктуальність залізниць. Про це Дікінсон сказав "Новому Часу".

>

"В українців є неймовірний досвід власними силами заповнювати прогалини, допущені слабкими держорганами. В останні роки волонтерські рухи зіграли вирішальну роль у військовій обороні країни, надали підтримку постраждалим в результаті військового конфлікту і розробили програму реформ в області боротьби з корупцією. Саме це відрізняє Україну від більшості колишніх радянських республік", – зазначив він.

Видавець також вказав, що, на його думку, на сьогоднішній день в Україні представлено одне з найбільших двомовних товариств в світі: "Не дивлячись на спроби розділити українців за мовним принципом, більшість залишаються двомовними і в повсякденному житті легко переходять з української на російську. Особисто для мене це відмінний приклад суспільства, якому притаманні толерантність і різноманіття".

"З тих пір як я в кінці 1990-х вперше приїхав в Україну, країна пережила кілька революцій, економічних криз і гібридну війну з Росією. Для більшості європейських країн вистачило б одного з цих потрясінь, щоб викликати масову паніку і призупинити розвиток суспільства. Українці ж зовсім інші – вони завжди залишаються дивно спокійними і продовжують жити звичайним життям", – поділився спостереженнями видавець.


Також Дікінсон відзначає оригінальність і актуальність робіт українських модельєрів: "Не дивно, що в останні роки українські модельєри нарешті отримали міжнародне визнання. Завжди вважав, що українці дуже добре одягаються і надзвичайно оригінальні у виборі гардеробу. Особливо це вражає, якщо врахувати обмежений бюджет багатьох з них".

Британець також висловив захоплення надійністю залізничних послуг в Україні. "Як англієць, я з особливою педантичністю ставлюся до розкладу поїздів. За 20 років в Україні у мене було сотні поїздок залізницею, а кількість затриманих рейсів я можу порахувати на пальцях однієї руки. Надійність залізничних послуг в країні прямо-таки феноменальна", – резюмував він.

Останні новини