Бандера проти Європи: Журналіст відповів польському міністру

Бандера проти Європи: Журналіст відповів польському міністру

Бандера проти Європи: Журналіст відповів польському міністру

Заявляючи про те, що "Україна не увійде до Європи з Бандерою" глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський забуває географію і те, що лідер ОУН похований на території Євросоюзу.

Про це написав журналіст Роман Цимбалюк на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

>

"Історія не має на увазі умовного способу, що було - то було, і часто одні і ті ж люди сприймаються в країнах-сусідах з точністю до навпаки, тим більше, коли була боротьба зі зброєю в руках за незалежність від цього сусіда", - написав він .

Цимбалюк зазначив, що з польським міністром можна місцями погодитися і посперечатися, "особливо, в частині, що з Бандерою Україна в Європу не увійде".

"По-перше, Україна була є і буде європейською країною. З географією все зрозуміло. Дивись глобус. Якщо хтось сприймає нашу країну як конкурента в майбутньому - цього його право. По-друге, якщо мова йде про Євросоюз, то Бандера вже багато років там, його могила в місті Мюнхені ", - заявив він.

Журналіст також підкреслив, що сусідам України по всіх кордонах "треба чітко усвідомити: хто у нас герой, ми розберемося самі".

"І, до речі, західним сусідам не варто забувати: в історії не раз бувало так, що після України Ведмідь приходив до них і надовго позбавляв їх незалежності", - підсумував Цимбалюк.

Останні новини