Син Хрущова «полоскотав нерви» Путіну новою заявою

Син Хрущова «полоскотав нерви» Путіну новою заявою

Син Хрущова «полоскотав нерви» Путіну новою заявою
   Сергій Хрущова зробив невтішну заяву для Росії. Син колишнього генсека ЦК КПРС Микити Хрущова заявив, що ні СРСР, ні сучасна Росія “і близько” не зрівняються за потужністю з США.

Сергій Хрущова зробив невтішну заяву для Росії, передає Ukr.Media. Син колишнього генсека ЦК КПРС Микити Хрущова заявив, що ні СРСР, ні сучасна Росія “і близько” не зрівняються за потужністю з США.

>

Доктор технічних наук Сергій Хрущов виступив з лекцією перед 200 слухачами в Національному музеї атомних випробувань у Лас-Вегасі. Російський і американський вчений, який з 1990-их років живе в США, коротко виклав історію відносин між двома державами, не залишивши без уваги роль в цьому процесі свого батька.

За оцінкою Хрущова, США в період протистояння між двома країнами вели себе як “поліція світу”, а СРСР вирішив “не показувати страх і слабкість”.

Виходячи з цього принципу Москва і будувала свою політику. Як приклади реалізації такого курсу вчений згадав відмову СРСР від ініціативи по відправці американо-російської місії на Місяць і Карибську кризу. Закінчення холодної війни показало “відмінності в культурі та цінностях” Радянського Союзу і США, заявив Хрущов.

Президент СРСР Михайло Горбачов розглядав цю подію як встановлення союзницьких і дружніх відносин між країнами, а його американський колега Рейган – як перемогу Вашингтона в протистоянні. Професор бачить ключ до миру і процвітання для двох держав в майбутньому в прояві взаємної поваги і дотримання пристойності.


“Ми не можемо бути поліцейськими світу, і ми не можемо карати кожного, хто нам не сподобається. Ми повинні навчитися цінувати і залучати на наш бік якомога більше країн”, – заявив він. Хрущов також підняв тему демократії та верховенства закону. “Основа демократії – закон. Є багато питань до того, захищається чи це зараз в Росії”, – заявив син лідера СРСР.

Нагадаємо, судячи з оновлення озброєнь в Криму і проведення військових навчань, Росія може зробити збройну агресію проти України з території півострова.

При цьому США не відмовляться від санкцій політики проти РФ, поки Росія не поверне півострів Україні. Про це заявив колишній високопоставлений чиновник США, який відзначив важливість збереження існуючого до анексії Криму світопорядку.

 

Останні новини