Чим ризикує Зеленський через нових домовленостей в Мінську

Чим ризикує Зеленський через нових домовленостей в Мінську

Чим ризикує Зеленський через нових домовленостей в Мінську

 Колишній представник України в Тристоронній контактній групі і екс-депутат Роман Безсмертний вважає, що створення консультаційної ради за участю представників ОРДЛО буде чревато продавливанием Москвою своїх інтересів.

Він зазначив дві сторони даного питання: політичну і правову, - повідомляє Хвиля з посиланням на УП.

>

«У політичному сенсі це рішення означає руйнування клубу« друзів України »в світі. Навіть найбільший прихильник України, сидячи на кріслі, витре лоб і скаже: «Слава Богу!». Це означає, що Київ відмовляється від підтримки », - сказав Безсмертний.

«У правовому - це є визнанням сторонами конфлікту представників ОРДЛО і України. І висновок Росії за рамки конфлікту, переведення її в статус спостерігача, а можливо навіть миротворця », - додав він.

За його словами, даний консультаційну раду буде грати роль модератора.

«Будь-яка бухгалтерія, яка створюється не за протоколами ООН, а за регламентом цієї ради, буде нав'язана з Москви», - вважає екс-депутат.

І ось якраз цього варіанту «ми намагалися уникнути всі останні роки» та, виходячи зі складу консультаційної ради, «стає очевидним, чия позиція там буде домінувати».

«Інформаційно Росія це подасть як визнання Зеленським та України того, що відбувається на Донбасі, громадянською війною.


Росія виведе себе з позиції учасника конфлікту, сама себе зробить миротворцем. Технічно це буде зроблено руками Єрмака з політичного благословення Зеленського », - упевнений Безсмертний.

За його словами, Росія так і буде туди поставляти зброю, боєприпаси, спецпідрозділу, але тепер уже Київ будуть звинувачувати у всьому, що там відбувається.

«Це - відставка для Зеленського. Він сам уже розуміє, що світу досягти так не вдасться, а політична катастрофа може статися », - вважає екс-нардеп.

В умовах, що склалися, на думку екс-представника в Мінську, Україні потрібно залучити до переговорів сильну людину, яка зможе «контраргументіровать» свою позицію.

 

Останні новини