«Оголосіть політичний карантин»: глава УГКЦ звернувся до української влади

«Оголосіть політичний карантин»: глава УГКЦ звернувся до української влади

«Оголосіть політичний карантин»: глава УГКЦ звернувся до української влади

  Блаженніший Святослав закликав об'єднати зусилля влади

Настоятель Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав звернувся до української влади і закликав не приймати рішень, які потребують всенародного обговорення і дискусії. Про це він сказав під час літургії в Патріаршому соборі УГКЦ в Києві, пише релігійно-інформаційна служба України.

>

"Я сьогодні звертаюся до нашої влади. Влади різних рівнів: у вас сьогодні важкий час. Знайте, що наша Церква є разом з вами. Але водночас закликаю вас – оголосіть політичний карантин у країні, не приймайте у момент такого болю, страждань тих рішення, які потребують всенародного обговорення, загальної суспільної дискусії", – заявив Блаженніший Святослав.

Також патріарх УГКЦ також закликав об'єднати зусилля для служіння людям.

"Не приймайте таких рішень, які можуть спричинити соціальну напругу. А ще більше – не піддавайтеся спокусі за допомоги карантинних заходів здійснювати переслідування або репресії політичних опонентів. Давайте перед обличчям небезпеки залишимо все те, що нас роз’єднює і об’єднаємося у служінні нашим людям", – зазначив він.

Нагадаємо, в православних церквах заборонили богослужіння через коронавіруса . З таким закликом 19 березня звернувся Вселенський патріарх Варфоломій.


Крім того, прихожан Православної церкви України закликали тимчасово відмовитися від поцілунків ікон, хреста і священних мощей.

 

Останні новини