Після заяв Разумкова міняти мовний закон Ющенко нагадав про лінгвоцид з боку Росії

Після заяв Разумкова міняти мовний закон Ющенко нагадав про лінгвоцид з боку Росії

Після заяв Разумкова міняти мовний закон Ющенко нагадав про лінгвоцид з боку Росії

 Російські імперські сили прекрасно розуміли та розуміють, що Україна не буде ніколи покорена, доки не вбито українську мову. Тому лінгвоцид чинився століттями. Про це у Facebook написав третій президент Віктор Ющенко.

"Українська мова – не просто засіб спілкування. Це наша історична пам'ять, невичерпна духовна й культурна скарбниця. Це живий зв'язок між тисячолітнім минулим, сучасністю і майбутнім великого народу.

>

В історії українців рідна мова завжди відігравала особливу роль: вона була основним націєтворчим чинником, єднала нас в один народ, хоча наші землі були розтерзані між чужими імперіями.

Саме зі слова розпочалося наше національне відродження, яке увінчалося відновленням української державності

Імперські сили прекрасно розуміли та розуміють, що Україна не буде ніколи покорена, доки не вбито українську мову. Тому лінгвоцид чинився століттями – у вигляді прямих "валуєвських" та "емських" заборон, таємних постанов ЦК КПРС, масових репресій проти інтелігенції, нав'язування комплексів меншовартості й поступового витіснення української мови з суспільного життя.

Ми вистояли й перемогли, бо врятували свою мову та створили велику європейську літературу.

Сьогодні українська мова має статус державної! Але справа не лише в статусі. Вона відіграє вирішальну роль у процесі національного відродження й консолідації єдиної української політичної нації, у згуртуванні всього світового українства.


Любімо, бережімо, захищаймо й підтримуймо українську мову! У ній наша сила, бо в ній – наша особлива, не схожа ні на кого іншого вічна українська сутність", - пояснив Ющенко.

Раніше голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що закон про мову потрібно міняти. Спікер сказав, що "є проблема" в питанні мовних квот на телебаченні та радіо.

 

Останні новини