Ар'єв розповів, як Україні вдалося переломити ситуацію в ПАРЄ

Ар'єв розповів, як Україні вдалося переломити ситуацію в ПАРЄ

Ар'єв розповів, як Україні вдалося переломити ситуацію в ПАРЄ

Найголовніше – не пройшли вимоги Російської Федерації для того, щоб вона подавала свою делегацію в ПАРЄ.

Народний депутат, голова постійної делегації Верховної Ради України в ПАРЄ Володимир Ар'єв розповів, як саме Україні вдалося переломити ситуацію в Парламентській асамблеї Ради Європи і не допустити повернення російської делегації.

>

Про це він повідомив в ефірі ток-шоу "Ехо України" на телеканалі "Прямий",

За його словами, найголовніше – не пройшли вимоги Російської Федерації для того, щоб вона подавала свою делегацію в ПАРЄ. А вона вимагала змінити регламент. Регламент не змінили, питання перенесено на невизначений термін. Але точно це буде не раніше січня наступного року. Але січень – це той дедлайн, остання дата, коли делегації подаються в ПАРЄ. Тобто в даному випадку російська делегація подаватися не буде, тому що її вимоги виконані не були.

Ар'єв зазначив, що саме на це російське лобі і генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд кинув всі сили. І саме тому, що Росія була "elephant in the room", як тут говорили, – це той слон в кімнаті, якого не можна не помітити, – саме тому і перенесли цю доповідь для того, щоб прибрати цю зайву і величезну політизацію цього питання Російської Федерацією.

"Тому я можу сказати, що це явний провал російського лобі і це проміжна, але перемога української делегації. І не тільки української делегації. Я хочу зараз подякувати великій кількості людей, які працювали разом з нами. Тому що це не тільки наша перемога. Я хочу подякувати за величезну допомогу президенту Петру Порошенку, міністру закордонних справ Павлу Клімкіну, заступнику міністра Кислиці, Дем'яну Подільському, особливо послу України при Раді Європи Дмитру Кулебі, послам України у Франції, Німеччині, Швейцарії, Італії, Великобританії, в інших країнах. Я хочу подякувати особливо журналістам, громадським діячам, експертам, які нам допомагали в тому, щоб переломити цю ситуацію ", – заявив він.


Нагадаємо, що сьогодні генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд був змушений з трибуни виправдовуватися через свою позиції щодо зняття санкцій з Росії.

Також ми писали, що напередодні бюро Парламентської асамблеї Ради Європи не пішло на поводу у Москви і не погодилося передавати питання поновлення регламенту Асамблеї постійному комітету ПАРЄ, що допомогло не дати зняти з російської делегації санкції.

Останні новини