Без поліетилену: влада Львова вводить обмеження для торговельних мереж

Без поліетилену: влада Львова вводить обмеження для торговельних мереж

Без поліетилену: влада Львова вводить обмеження для торговельних мереж

Магазини і супермаркети повинні пропонувати покупцям альтернативу використання одноразових пакетів.

За інформацією мерії, суб'єкти господарювання в сфері торгівлі повинні б пропонувати покупцям альтернативу використання одноразових поліетиленових пакетів. Замість них – паперові пакети або багаторазові сумки.

>

"Це добровільна лояльна система пропозицій: коли ви розраховуєтесь, то можете самостійно вибрати один пакет, або інший. Також ми будемо стимулювати велику кількість стартапів і різних підприємств, які роблять сумки багаторазового використання або упаковки. Третя важлива річ – це власне заміна того, що є, на те, що переробляється. Потрібно максимально пропонувати в магазинах багаторазові або паперові пакети", – розповідають в мерії.

Зараз більше 30 країн світу, серед яких Франція, Італія, Румунія, Монголія, Кенія, Мадагаскар заборонили використання таких пакетів, ще 53 країни ввели часткову заборону або податок на пакети. А Комітет Європарламенту з питань довкілля взагалі проголосував за заборону в Євросоюзі з 2021 року використання одноразових пластикових виробів.

Додамо, за даними ООН, кожну хвилину в світі використовують 10 мільйонів пакетів. Штрафи за їх використання можуть досягати 4,6 тисячі доларів.


Раніше кияни підписали петицію, яка закликає ввести заборону на використання та продаж поліетиленових пакетів.

Тим часом, на думку експертів, не звертаючи уваги на те, що поліетиленові пакети шкодять екології, заборонити їх в сучасних українських реаліях не вдасться.

 

Останні новини