Субсидія або пільга на тепло - українцям дозволили обирати

Субсидія або пільга на тепло - українцям дозволили обирати

Субсидія або пільга на тепло - українцям дозволили обирати

 Кабінет міністрів надав право вибору українським сім'ям: користуватися в опалювальний сезон пільгою чи субсидією.

"Якщо родина має право на субсидію, однак її розмір невеликий і, на її думку, доцільніше сплачувати за комунальні послуги з врахуванням пільги, то необхідно подати заяву до органу соціального захисту населення про припинення надання субсидії", - повідомили на сайті teplo.gov.ua.

>

І навпаки, якщо на опалювальний період сім'ї доцільніше користуватися субсидією, то необхідно подати заяву для призначення субсидії.

Підставою для надання пільги на оплату житлово-комунальних послуг є посвідчення, яке вказує, до якої категорії пільговиків належить та чи інша особа, яка знижка з оплати за житлово-комунальні послуги їй належить.

За пільгової оплати за послуги квитанції мешканцям надходять уже з урахуванням знижки.

Основними категоріями пільговиків, які мають право на комунальну знижку від держави, є учасники війни (знижка 50%), члени сімей загиблих чи померлих ветеранів війни (50%), учасники бойових дій (75%), особи з інвалідністю внаслідок війни (100%), ліквідатори аварії на ЧАЕС та постраждалі внаслідок аварії на ЧАЕС 1 та 2 категорії (50%), жертви нацистських переслідувань (знижка від 50 до 100%), діти війни (25%). А також особи, які мають особливі та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, їхні вдови (вдівці) (знижка 100%).


Українці, які подали документи на субсидію ще кілька тижнів назад, але досі отримують платіжки без неї, зможуть отримати знижку "заднім числом".

Останні новини