Мінсоцполітики хоче зняти обмеження на максимальний розмір пенсії

Мінсоцполітики хоче зняти обмеження на максимальний розмір пенсії

Мінсоцполітики хоче зняти обмеження на максимальний розмір пенсії

Міністерство соціальної політики України, поряд з запропонованою раніше ініціативою про зміну механізму нарахування єдиного соціального внеску (ЄСВ), повідомило про пропозицію зняти обмеження на виплату максимального розміру пенсії в ході доопрацювання відповідного законопроекту.

>

Як повідомили в прес-службі Мінсоцполітики з посиланням на голову відомства Андрія Реву, така ініціатива дозволить справедливо збільшити розмір пенсій для тих українців, чиї внески до Пенсійного фонду збільшаться в результаті зняття обмежень з бази нарахування ЄСВ.

“Це дійсно є адекватною відповіддю на зняття обмеження бази нарахування ЄСВ. Якщо ми всю заробітну плату робимо базою нарахування для сплати єдиного соціального внеску, то, відповідно, і пенсія також повинна бути нарахована за всим внеском, без обмежень. І ми абсолютно готові на такий крок, тому що, на мою думку, це абсолютно адекватна пропозиція: люди більше платять, значить, люди мають право отримувати більше – в цьому і полягає принцип соціальної справедливості”, – цитує прес-служба Реву.

Разом з тим, за словами міністра, зняття обмежень на максимальний розмір пенсії відноситься тільки до тих людей, які отримують пенсії згідно із законом України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”.

“Це не стосуватиметься прокурорів, суддів чи держслужбовців. Зняття обмежень на виплату пенсій, у разі ухвалення запропонованих змін, відбудеться виключно для учасників пенсійної програми згідно із Законом України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” після зняття обмежень на базу нарахування ЄСВ”, – підкреслив міністр.


Останні новини