Скільки грошей залишають в магазинах українці

Скільки грошей залишають в магазинах українці

Скільки грошей залишають в магазинах українці

Уже кілька років торговельні мережі не дають дані по середнім чекам. Суми настільки малі, що вони навіть не хочуть називати ті цифри. Наприклад, іноді середній чек в магазині становив декілька десятків гривень, розповів  директор асоціації постачальників торгівельних мереж Олексій Дорошенко.

>

"Українці вже не рахують, скільки витрачають. Вони і так бачать, що купують набагато менше продуктів за ті ж гроші, що раніше. Соціологічні дослідження показали, що 8 відсотків людей останні 5 років собі нічого не купували, крім продуктів харчування", - говорить експерт.

З початку року реальна зарплата зросла на 15%.

"Якщо українець живе на середню зарплату, то на продукти харчування витрачає близько 50 відсотків доходів. З початку року побачили, що деякі продукти подорожчали на 100 відсотків", - наголошує Олексій Дорошенко.

Щоб побачити дійсну купівельну спроможність, її потрібно рахувати певними стравами. Наприклад, беремо салат "Олів'є". Порівняно з минулим роком щодо нього купівельна спроможність впала на 27%. Вареники чи печеня з м'ясом за рік подорожчали на 18-22%.

Останні новини