В Україні вводять нові правила для безробітних

В Україні вводять нові правила для безробітних

В Україні вводять нові правила для безробітних

У зареєстрованих безробітних оцінюватимуть мотивацію, а допомагати з працевлаштуванням почнуть кар'єрні радники.

З 1 січня 2019 року в Україні набуває чинності новий порядок реєстрації та перереєстрації безробітних. Відповідну постанову Кабінет міністрів України ухвалив ще у вересні-2018. 

>

За новими правилами, безробітних будуть оцінювати, щоб з'ясувати, наскільки вони мотивовані до праці. Також буде оцінюватися можливість працевлаштування конкретної людини.

Крім того, впроваджується інститут кар'єрного радника. Спеціаліст допомагатиме безробітному шукати роботу і планувати кар'єру. Радник на основі оцінки безробітного допоможе скласти індивідуальний план з працевлаштування.

Також з 1 січня 2019 року в Україні збільшиться мінімальний розмір допомоги по безробіттю. Мінімальний розмір допомоги для осіб, яким призначаються виплати з урахуванням страхового стажу та заробітної плати з 1440 гривень буде збільшено до 1630 гривень. Для осіб, яким виплати призначаються без урахування страхового стажу та заробітної плати – з 544 гривень до 610 гривень.

Виплата допомоги може тривати не більше 360 днів протягом двох років.


До слова, міністр соціальної політики Андрій Рева недавно заявив, що в містах і селах будуть по-різному видавати субсидії безробітним:

 

Останні новини