Як виглядатиме бюлетень: повний список кандидатів у президенти

Як виглядатиме бюлетень: повний список кандидатів у президенти

Як виглядатиме бюлетень: повний список кандидатів у президенти

8 лютого Центральна виборча комісія зареєструвала останніх кандидатів на вибори президента, які відбудуться 31 березня. Список став рекордним - 44 особи. До цього найбільше - 26 - було в 2004 році.

Нагадуємо, хто змагається за найвищу посаду в країні.

>

Геннадій Балашов

Столичний підприємець. Мешканець Києва. Висунувся від партії "5.10". Обіцяє пенсії $200-$500. Для цього ввести два податки: 5% з продажу і 10% соціального податку (отримуєш дохід-сплачуєш).

Роман Безсмертний

Народний депутат чотирьох скликань, один з авторів Конституції 1996 року. П'ять років - представник президента Леоніда Кучми у Верховній Раді. Працював на посадах віце-прем'єра, заступника глави Адміністрації президента Віктора Ющенка. Представляв Україну в політичній підгрупі на переговорах у Мінську.

Ольга Богомолець

Народний депутат, голова комітету з питань охорони здоров'я. Мешканка Києва. Самовисуванка. Обіцяє запровадити обов'язкове державне медичне страхування для кожного. Скасувати всі паперові довідки.


Інна Богословська

Народний депутат кількох скликань, входила до складу Партії регіонів. Юрист. Наразі є директором Всеукраїнської громадської організації "Віче України". На вибори президента йде як самовисуванець.

Юрій Бойко

Народний депутат, колишній "регіонал". Проживає в місті Рубіжне Луганської області. Самовисуванець. Обіцяє зупинити зростання цін, підвищення виплат при народженні дитини: за першу дитину - 100 тис. грн, за другу - 200 тис. грн, за третю та наступних - 400 тис. грн.

Віктор Бондар

Народний депутат, голова партії "Відродження", яка й висунула його кандидатом у президенти. Колишній міністр транспорту і зв'язку. Деякий час очолював Дніпропетровську ОДА.

Олександр Ващенко

Голова правління громадської організації "Влада народу". Безпартійний, самовисуванець. Був депутатом Верховної Ради 4-го і 5-го скликань.

Олександр Вілкул

Народний депутат, колишній "регіонал". Народний депутат. Висуванець партії "Опозиційний блок – Партія миру та розвитку". Мешкає у Києві. Обіцяє встановити "справедливі зарплати і пенсії".

Микола Габер

Помічник-консультант народного депутата, член Патріотичної партії України (ППУ). Був у Верховній Раді 3 скликання. На вибори йде як самовисуванець.

Дмитро Гнап

Журналіст. Заснував агенцію журналістських розслідувань "Слідство.інфо". Балотується від партії "Сила людей".

Анатолій Гриценко

Колишній міністр оборони, доцент кафедри політології Києво-Могилянської академії. Мешканець Києва. Висунувся від "Громадянської позиції". Обіцяє закон про імпічмент президента. Не буде кланів у владі та олігархічних квот, йдеться у програмі.

Олександр Данилюк

Правознавець. Керівник громадської організації "Центр оборонних реформ", член руху "Спільна справа". Був радником міністра оборони України Валерія Гелетея. Іде на вибори як самовисуванець.

Юрій Дерев'янко

Народний депутат. Кандидатом в президенти його висунула політична партія "Воля".

Дмитро Добродомов

Позафракційний народний депутат. Генеральний директор медіа-холдингу ZIK. Мешкає у Києві. Висуванець партії "Народний Контроль". Обіцяє "побудувати модернізовану, цивілізовану, успішну, мирну країну, яка не має боргів".

Василь Журавльов

Голова "Федерації футболу у Маріуполі". Член політичної партії "Стабільність", від якої і висувається на вибори.

Володимир Зеленський

Шоумен, актор, сценарист, продюсер. Художній керівник ТОВ "Квартал 95", безпартійний. Йде на вибори як висуванець партії "Слуга народу".

Сергій Каплін

Народний депутат з фракції БПП. Проживає в селі Опришки Полтавської області. Висунувся від "Соціал-демократичної партії". Обіцяє зменшення ціни на газ в 4 рази і збільшення мінімальної зарплати до 10 тис. грн.

Юрій Кармазін

Суддя і доктор філософських наук. Член Партії захисників Вітчизни і президент громадської організації "Інститут права і суспільства". На вибори йде як самовисуванець.

Ілля Кива

Колишній радник міністра внутрішніх справ, висуванець Соціалістичної партії України. Мешкає у Києві. Обіцяє "знизити податкове навантаження на малий і середній бізнес, посиливши його для олігархів".

Аркадій Корнацький

Народний депутат з фракції БПП. Самовисуванець. Обіцяє "у перший же день виконання повноважень президента вирвати владу з лап політичної еліти, яка 27 років грабує народ".

Руслан Кошулинський

Був народним депутатом і заступником голови Верховної Ради. Зараз - депутат Львівської міськради, заступник голови партії та голова секретаріату ВО "Свобода". На вибори президента проходить як єдиний кандидат від об'єднаних націоналістичних сил.

Віктор Кривенко

Фінансист і правознавець. Позафракційний народний депутат. На вибори президента його висунула партія "Народний рух України".

Сергій Кривонос

Полковник Збройних сил України, перший заступник командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ. Безпартійний. Кандидатом у президенти йде від партії "Воїни АТО".

Віталій Купрій

Позафракційний нардеп. Мешканець Києва. Самовисуванець. Обіцяє кредитні ставки доступними, на рівні не вище 10% річних. Ліквідувати "Нафтогаз України" і дозволити підприємствам укладати прямі угоди (у тому числі з імпорту) із постачальниками газу.

Юлія Литвиненко

Журналіст, телеведуча. На виборах – самовисуванець.

Олег Ляшко

Народний депутат, лідер Радикальної партії. Мешкає в селі Козин під Києвом. Висуванець Радикальної партії. Обіцяє заборонити Компартію і Партію регіонів "як посібників окупантів і спільників кривавого диктатора Януковича".

Олександр Мороз

Колишній спікер, голова "Соціалістичної партії Олександра Мороза". Мешкає у Києві. Обіцяє суттєво обмежити повноваження президента.

Євген Мураєв

Позафракційний нардеп, колишній "регіонал". Проживає у Харкові. Висунений від партії "Наші". Заявляє про "відмову від Асоціації з ЄС" і "позаблоковий статус".

Валентин Наливайченко

 

Колишній голова Служби безпеки України. Мешканець Києва. Висуванець "Громадсько-політичного руху Валентина Наливайченка "Справедливість". Обіцяє інтегрувати Україну до ЄС та НАТО. Створити резервну добровольчу армію. Повернути в країну усі вкрадені та виведені в офшори гроші.

Роман Насіров

Колишній голова Державної фіскальної служби. Мешканець Києва. Самовисуванець. Обіцяє "ефективну програму боротьби з бідністю та рішучу боротьбу з корупцією". Зменшення кількості податків і зборів.

Андрій Новак

Кандидат економічних наук, автор книги "Як підняти українську економіку". Член партії "Патріот", від якої він і висувається кандидатом.

Сергій Носенко

Економіст. Керував міжнародним холдингом. Нині виконує обов'язки старшого керівного директора ТОВ "Інтернешнл Інвестмент Партнерс Україна", яке займається консалтингом й антикризовим управлінням у різних галузях. Є одним із керівників партії "Справедливість". На вибори президента йде як самовисуванець.

Володимир Петров

Політтехнолог і блогер. Працював на телебаченні. Відомий під ніком Lumpen. Іде на вибори як самовисуванець.

Петро Порошенко

Нинішній президент України. Йде на вибори як самовисуванець. Обіцяє, що у 2023 році Україна подасть заявку навступ до Європейського Союзу.

Руслан Ригованов

Займається питаннями тимчасових переселенців з окупованих регіонів України. Безпартійний, на вибори йде як самовисуванець.

Андрій Садовий

Мер Львова. Висуванець партії "Самопоміч". Обіцяє грошове забезпечення військовим не менше $1 тис. у гривневому еквіваленті. Запровадити загальнодержавну програму підтримки ветеранів війни, виплачуючи компенсацію 100 тис. грн кожному.

Віталій Скоцик

Професор кафедри конярства та бджільництва Національного університету біоресурсів і природокористування. Мешканець Києва. Самовисуванець. Обіцяє скасувати недоторканність президента, переважну частину податків залишити на місцях.

Ігор Смешко

Колишній голова Служби безпеки України. Радник президента з питань розвідки. Викладає в Київському національному університеті ім. Т. Шевченка. Голова Всеукраїнської громадської організації "Сила і Честь", проте на вибори президента йде як самовисуванець.

Олександр Соловйов

Кандидата наук з державного управління. Очолював Департамент захисту економіки Національної поліції. Лідер партії "Розумна сила", яка висунула його кандидатом.

Сергій Тарута

Підприємець. Народний депутат. У президенти його висунула партія "Основа". Тарута також є співвласником корпорації "Індустріальний союз Донбасу", президентом донецького футбольного клубу "Металург". У 2014 році очолював Донецьку облдержадміністрацію.

Юлія Тимошенко

Народний депутат, колишня прем'єр-міністр, лідер партії "Батьківщина". Мешкає у Конча-Заспі. Висуванець від "Батьківщини". Пообіцяла, що в разі перемоги на виборах не буде триматися за посаду і піде з неї через 100 днів, якщо не зможе показати "очевидні результати".

Юрій Тимошенко

Військовослужбовець Нацгвардії. Народний депутат. На вибори йде як самовисуванець.

Ігор Шевченко

Колишній міністр екології та природніх ресурсів, президент благодійної організації "Успішна Україна". Мешканець Києва. Самовисуванець. Обіцяє корупціонерам "антикорупційний суд, прослуховування від НАБУ, презумпцію винності, люстрацію, конфіскацію та виправні роботи, декриміналізацію давання та провокації хабара".

Олександр Шевченко

Народний депутат. Проживає в селі Поляниця Івано-Франківської області. Висуванець "Укропу". Обіцяє припинити контрабанду й торговельно-економічні стосунки з Росією. Руйнувати "п'яту колону".

Вибори президента відбудуться 31 березня. Якщо жоден кандидат не набере понад 50% голосів, то другий тур має пройти 21 квітня.

 

Останні новини