Декларація про доходи: кого зобов'язали звітувати про заробітки

Декларація про доходи: кого зобов'язали звітувати про заробітки

Декларація про доходи: кого зобов'язали звітувати про заробітки

Декларації про доходи зобов'язали подавати українців, які працюють на приватних осіб і отримують винагороду за роботу без участі податкових агентів.

"Податкові агенти - це всі підприємства, підприємці, а також особи, які провадять незалежну професійну діяльність. Вони нараховують і виплачують фізособам заробітну плату, гонорари, винагороди за разову роботу, дивіденди, премії", - пояснила чиновниця Державної фіскальної служби Тетяна Федченко, передає регулятор.

>

Таким чином, подати декларації зобов'язали домробітниць, садівників, нянь, гувернанток, будівельників, водіїв, якщо їх найняли на роботу без участі податкових агентів.

"Подати декларацію повинні люди, які отримали торік інвестиційні активи. Це доходи від продажу цінних паперів, корпоративних прав. При цьому не має значення, кому були реалізовані такі активи - фізичній або юридичній особі", - додала Федченко.

Мінсоцполітики пропонує заборонити використовувати цивільні відносини між компанією та фізичною особою–підприємцем замість найму такої особи на роботу. Відповідний проект закону міністерство опублікувало на своєму сайті.

 

Останні новини