Митниця працюватиме цілодобово

Митниця працюватиме цілодобово

Митниця працюватиме цілодобово

 В Україні закінчується термін пільгового розмитнення "евроблях".

Власники авто на єврономерах заплатили більше 12 мільярдів гривень.

До кінця пільгового розмитнення авто на єврономерах залишилося два дні. На 19 лютого українці встигли розмитнити 195,2 тисяч авто на іноземній реєстрації. За них автовласники заплатили 12 млрд платежів до держбюджету. Про це під час брифінгу повідомили заступник міністра фінансів Сергій Верланов і в.о. заступника голови Держфіскальної служби (ДФС) Віктор Кривицький.

>

При цьому з 195,2 тис. авто 106 тис. перебували на території України з порушенням правил митного законодавства. За них власники авто заплатили 907 млн грн добровільного штрафу – по 8500 за кожен автомобіль. Цей штраф звільнив автовласників від відповідальності за недотримання вимог законодавства.

За оцінками ДФС, на території України знаходиться 640 тисяч авто на іноземній реєстрації.

 "Мисподівалисярозмитнитиблизькотретини.Так і є.З моменту введення  закону темпи   розмитнення   були слабкими,хоча ми готувалися до інтенсивної роботи.Але 22 лютого всі  митниці   працюватимуть   до 24:00-всі будуть оформлені,хто  подав  декларації до цього дня,   навіть якщо  їх обробка триватиме ще кілька днів",-розповів Кривицький.


Продовжувати пільги на  розмитнення не будуть.

"Уряд залишається на тій позиції, яка зафіксована в законі. Всі бажаючі мають ще право розмитнити, а ті, хто не використовує це право, можуть повернути авто за кордон або продати по запчастинах. ... Закон був направлений на те, щоб дати автовласникам можливість узаконити авто і уникнути в майбутньому завезення інших машин в обхід законів. В цьому законі є дві дати. Перша – 22 лютого – це кінець пільгового періоду, 50% -вої знижки на акциз. З 23 лютого по 23 травня буде діяти загальний режим розмитнення. А з 24 травня ті, хто своєчасно не виконав митні формальності, буде платити штрафи", – додав Верланов.

Він нагадав, гроші від розмитнення будуть спрямовані на виплату пенсій

Як повідомлялося, в Україні активізувалися шахраї, які пропонують спростити легалізацію авто. Про те, як не стати жертвами аферистів, дізнавайтеся з репортажу-розслідування "Сегодня": "Слідами євроблях. Нові ціни":

 

Останні новини