США готують санкції проти Північного потоку-2

США готують санкції проти Північного потоку-2

США готують санкції проти Північного потоку-2

 Вашингтон розглядає введення додаткових заходів, спрямованих проти будівництва трубопроводу, і вважає його політичним проектом.

Міністр енергетики США Рік Перрі заявив, що Вашингтон розглядає додаткові санкції проти проекту Північний потік-2. Про це він сказав журналістам у понеділок, 11 березня.

>

 

"США дуже ясно заявляють - ми не вважаємо, що цей проект має економічні основи. Наш сигнал європейським країнам - ми вважаємо, що для вас є сенс мати велику кількість джерел палива, постачальників і маршрутів. Північний потік-2 не економічний, це більше політичний трубопровід. Ми цього не підтримуємо", - зазначив Перрі.

За його словами, питання введення санкцій ще розглядається.

Раніше в понеділок газета The Wall Street Journal із посиланням на джерела в Білому домі повідомила, що влада США готується ввести санкції стосовно інвесторів і компаній, які займаються прокладкою трубопроводу Північний потік-2.

За даними співрозмовників видання, обмеження будуть введені як поправки до чинного пакету санкцій проти Росії.

Чиновник у сфері безпеки повідомив газеті, що Трамп вважає підтримку будівництва газопроводу несумісною з військовою допомогою США Європі.

"Якщо ви хочете, щоб ми захищали вас від чудовиська, навіщо ви його годуєте?" - описав співрозмовник WSJ логіку президента США.


При цьому німецький чиновник, знайомий із ходом будівництва трубопроводу, підкреслив WSJ, що такі заходи з боку Вашингтона приведуть до конфронтації не тільки з Німеччиною, а й з усією Європою.

"Ми зробимо все можливе, щоб завершити цей трубопровід", - зазначив він.

Раніше повідомлялося, що компанія Nord Stream 2 AG побудувала дві третини трубопроводу Північний потік-2 дном Балтійського моря.

Буде напівпорожнім. Компроміс у ЄС щодо Північного потоку-2


Північний потік-2 передбачає будівництво двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 мільярдів куб. м газу в рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.Вартість проекту оцінюється в 9,5 мільярда євро. Запуск газопроводу очікується до кінця 2019 року.
Останні новини