Нова ініціатива Кабінету міністрів може обернутись грандіозними скандалами

Нова ініціатива Кабінету міністрів може обернутись грандіозними скандалами

Нова ініціатива Кабінету міністрів може обернутись грандіозними скандалами

Уряд вніс кілька змін до закону "Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні". Що чекає на українців та за що доведеться заплатити штраф.

Про всі нововведення та причини таких розповіли в Кабінеті міністрів, передають Патріоти України.

>

Штрафи

Новинкою стане те, що тепер за порушення даного закону передбачені штрафи. З українців стягнуть 1700 гривень за проживання не за місцем реєстрації. Так, сьогодні не за тією адресою, яка вказана у паспорті, проживають близько 10 мільйонів українців. Уточнюється, що штрафувати будуть за "надання неправдивих даних про фактичне місце проживання". Але формулювання, погодьтеся, суті справи не змінює.

Відтепер закон наділяє органи влади правом встановлювати порушників за допомогою вибіркового стеження. Можуть, наприклад, опитати сусідів чи використовувати відео з камер спостереження. Обчислювати "орендодавців-нелегалів" раніше начебто не було законних підстав. Зате тепер, під виглядом перевірки достовірності даних про проживання", реально буде відстежити, хто де живе, щоб потім встановити, яка житлоплоща здається в оренду.

Прописка без дозволу власників

Ще одне нововведення, яке найбільше лякає: для реєстрації місця проживання не знадобиться згода власників житла. Їх заднім числом повідомлять, що у квартирі вже зареєстрований новий мешканець. Вдумайтеся в наслідки: без відома власника квартири прописуються діти, особа з інвалідністю, та хто завгодно з категорії "невиселяємих". Квартирні аферисти потирають руки, доки власники квартири бігатимуть по інстанціях з заявами та скаргами.


Варто також згадати про спрощену процедуру реєстрації виборця. Буквально кожен українець може всього за добу прописатися в країні де завгодно (зробивши це з допомогою гаджета), потім прийти на виборчу дільницю, зареєструватися там, проголосувати – а після цього, знову ж таки, за добу виписатися і повернутися додому. Однак такі "кочівники" можуть відчутно вплинути на результат голосування.

 

Останні новини