В Україні хочуть ускладнити правила оренди квартир

В Україні хочуть ускладнити правила оренди квартир

В Україні хочуть ускладнити правила оренди квартир

У Верховній Раді України зареєстрували законопроект, який значно посилює правила оренди житлових приміщень, зокрема забороняє здавати квартири подобово.

Відповідний документ, ініціатором якого виступив глава фракції “БПП” Артур Герасимов, був опублікований на сайті парламенту. Так, законопроект передбачає внесення змін до Житлового кодексу та Кодексу України про адміністративні правопорушення.

>

Зокрема, вони торкнуться використання квартир у багатоповерхівках не за призначенням. Власники квартир зможуть здавати їх в оренду і вести господарську діяльність лише у випадках, коли не використовується робоча сила і якщо не порушуються права й інтереси власників інших квартир. На порушників чекає адміністративна відповідальність.

Пропонується також ввести заборони: квартири більше не можна буде здавати подобово і використовувати як готелі. Не можна також буде орендувати нерухомість у висотках від 16 поверхів і більше під офісні приміщення.

Окремі зміни торкнуться і хостелів. Вони продовжать існувати, проте повинні будуть відповідати чітким правилам. У проекті кімнат зобов’язані будуть виділити не менше 4 кв. м для спального місця і не менше 6 кв. м від площі приміщення на одну людину, зі зручностями в номері або загального користування.

Водночас дія закону не поширюватиметься на нежитлові приміщення, які розташовані на цокольних, першому, другому і верхньому поверхах багатоквартирного житлового будинку, які здаються під офіси.


Останні новини