Видачею російських паспортів українцям Кремль тисне на Зеленського – The Guardian

Видачею російських паспортів українцям Кремль тисне на Зеленського – The Guardian

Видачею російських паспортів українцям Кремль тисне на Зеленського – The Guardian

Як відзначають журналісти видання, Путін намагається посадити Зеленського за стіл переговорів.

Москва намагається тиснути на Київ рішенням видавати жителям ОРДЛО російські паспорти за спрощеною процедурою. Про це в статті "Росія перевіряє нового президента України паспортами для сепаратистських регіонів" написали московський і київський кореспонденти The Guardian Ендрю Рот і Шон Волкер.

>

За їхніми словами, не встиг Володимир Зеленський перемогти в перегонах за крісло президента України, як Володимир Путін виступив з провокаційною заявою.

"Володимир Путін швидко почав перевіряти нового обраного президента України, підписавши закон, який може дозволити мільйонам українців, які проживають у сепаратистських регіонах південного сходу України, отримувати російські паспорти. Провокаційне рішення було прийняте через три дні після того, як 41-річний Володимир Зеленський, комік без політичного досвіду, здобув переконливу перемогу на президентських виборах. Кремль ще не привітав Зеленського і не визнав офіційно результати виборів", - пише The Guardian.

Як вважають журналісти видання, в ході президентської кампанії Зеленський продемонстрував, що "може бути більш схильний до компромісу в сепаратистських регіонах, ніж президент Петро Порошенко, який іде у відставку, і він частково вів кампанію з приводу виснаження українців війною", але рішення Росії з паспортами змусить зайняти його більш жорстку позицію. Але, в свою чергу, Росія продовжуватиме інтеграцію на Донбасі і намагатися вивести Зеленського на діалог.


"Понад 13 000 людей загинули на сході України після того, як в 2014 році почалися бойові дії між урядом і сепаратистами, які озброєні і фінансуються Росією. Пропозиція російських паспортів буде сприйматися в Києві як спроба продовжити інтеграцію територій Донецької та Луганської областей до складу Росії, а також чинити тиск на нового президента, щоб той сів за стіл переговорів", – йдеться в матеріалі.

 

Останні новини