Нормалізація відносин України з Росією: Зеленський поставив умову Кремлю

Нормалізація відносин України з Росією: Зеленський поставив умову Кремлю

Нормалізація відносин України з Росією: Зеленський поставив умову Кремлю

Москва на найближчій зустрічі в "нормандському форматі" повинна продемонструвати кроки до деескалації конфлікту з Україною, розраховує Зеленський.

Новообраний президент Володимир Зеленський готовий вибудовувати відносини з Росією лише за умови деокупації Донбасу і Криму, звільнення українських заручників і політв'язнів і розраховує на поступки Москви на найближчих переговорах. Про це йдеться в заяві, поширеній його прес-службою.

>

Він закликає російську сторону не вдаватися до мови погроз і розраховує, що на найближчій зустрічі в "нормандському форматі" Росія продемонструє готовність до деескалації та зробить конкретні кроки в цьому напрямку.

"Конкретним підтвердженням цієї готовності повинен стати взаємний обмін нашими громадянами у форматі "всіх на всіх". Без винятків. З нашого боку ми готові обговорювати нові умови співіснування України і Росії. З розумінням того, що справжня нормалізація відбудеться тільки після повної деокупації як Донбасу, так і Криму. Україна не здається. У всіх сенсах цього слова. З Україною і українцями не варто говорити мовою погроз, військового і економічного тиску. Це не кращий шлях до припинення вогню і розблокування "мінського процесу". Але я сподіваюся, що в Росії все ж більше прагнуть говорити, ніж стріляти", - заявив Зеленський.


У свою чергу старший науковий співробітник Інституту Катона (США) і екс-радник президента РФ Володимира Путіна Андрій Ілларіонов дав пораду Зеленському по "нормандському формату". Також він пояснив, що США і Британія навряд чи підключаться до переговорів "нормандської четвірки", та й їх там не особливо чекають.

 

Останні новини