Українцям обмежили перехід на бойлери та автономне опалення

Українцям обмежили перехід на бойлери та автономне опалення

Українцям обмежили перехід на бойлери та автономне опалення

Українців обмежили в праві відмовитися від послуг центрального опалення та гарячого водопостачання.

“Замінити комунальний сервіс на приватний котел або бойлер в окремо взятій квартирі можна буде лише в тому випадку, якщо не менше половини мешканців уже відрізали свої апартаменти від спільної труби”, – йдеться в повідомленні Мінрегіону.

>

Зазначається, що такі норми містить проект порядку відключення від централізованого опалення і подачі гарячої води, розміщений на сайті Мінрегіону.

Свої ініціативи чиновники пояснюють положеннями нового закону про ЖКП, який набрав чинності 1 травня 2019 року. Зокрема, він передбачає право власника квартири відмовитися від зазначених комунальних послуг лише в тому випадку, якщо до моменту запуску закону не менше половини власників житла і нежитлових приміщень вже відмовилися від них. “Але навіть якщо така умова дотримується, мешканцю, який бажає перейти на автономне опалення та нагрівання води, доведеться пройти непросту процедуру”, – підкреслює видання.

Заявки на відключення буде збирати місцева влада. Останні ж повинні будуть розмістити на офіційному сайті повний перелік будинків, в яких вже відключені від централізованих послуг половина і більше квартир. У заяві людині потрібно буде виписати причини відключення, а також вказати альтернативи, якими той має намір замінити комунальну послугу.

У відповідь комісія повинна буде дати рекомендації, як саме можна технічно реалізувати відключення, а також порадити, де і в якому обсязі збирати техумови для підготовки проектної документації. Всі витрати з розробки останньої ляжуть на плечі ініціатора відключення. А саму процедуру мають провести в термін до 1 жовтня і за умови, що вона не завадить подальшому постачанню інших квартир загальноміським опаленням і гарячою водою.


Останні новини