Усього три кліки, щоб створити місто своєї мрії

Усього три кліки, щоб створити місто своєї мрії

Усього три кліки, щоб створити місто своєї мрії

ПриватБанк долучився до швейцарсько-української програми «Електронне врядування задля підзвітності влади та участі громади» EGAP з метою розвитку е-демократії в Україні. Відтепер українці через зручні електронні сервіси можуть впливати на розвиток своїх міст, селищ, об’єднаних територіальних громад.

>

ПриватБанк підписав договір про партнерство із Фондом Східна Європа. У рамках реалізації програми EGAP фонд впроваджує в Україні електронну демократію та електронні послуги.

Зокрема, за допомогою послуги BankID ПриватБанку українці зможуть користуватися сервісом «Громадський бюджет». Він надає можливість жителям населених пунктів пропонувати свої проекти місцевого розвитку та впливати на розподіл визначеної частки коштів місцевого бюджету шляхом голосування за ті чи інші проекти. Наразі до сервісу підключено понад 70 міст та об’єднаних територіальних громад із різних куточків України. Їх жителі, авторизувавшись через BankID, можуть подавати свої проекти або голосувати за вже наявні на сайті. Окрім того, банк впроваджує можливість голосувати за проекти громадського бюджету через термінали самообслуговування ПриватБанку в населеному пункті, де триває голосування.


Наразі триває голосування за громадські бюджети міст - Славське, Городок (Львівська область), Чортків (Тернопільська область),  у червні - Мукачеве (Закарпатська область), у липні - Розвадів (Львівська область). Клієнти ПриватБанку, зареєстровані в цих населених пунктах, можуть обрати, на що витратити кошти місцевої казни. Щоб віддати свій голос через термінал, потрібно авторизуватися за фінансовим номером телефону або за допомогою банківської картки, у меню «Голосування за проекти міст» обрати потрібний проект та проголосувати. Процес максимально простий – проголосувати за обраний проект у терміналі самообслуговування можна буквально за три кліки:

Клік 1 - авторизація за номером телефону або карткою,

Клік 2 - вибір проекту,
Клік 3 - голосування.

Довідково: “Електронне врядування задля підзвітності влади та участі громади” (EGAP) – швейцарсько-українська програма, яка фінансується Швейцарською агенцією розвитку і співробітництва, та виконується Фондом Східна Європа та Innovabridge Foundation. Програма EGAP спрямована на використання новітніх інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ), що допомагатимуть вдосконалити якість врядування, покращать взаємодію влади та громадян та сприятимуть соціальним інноваціям в Україні.

 

Останні новини