Гройсман закидає Нафтогазу завищення цін на газ

Гройсман закидає Нафтогазу завищення цін на газ

Гройсман закидає Нафтогазу завищення цін на газ

Ціна на газ для населення має бути в межах 7,7-8 тисяч гривень за тисячу кубометрів, вважає прем'єр.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні уряду в середу, 5 червня, звинуватив Нафтогаз у штучному завищенні цін на газ для населення.
  
"Вкотре я бачу маніпуляції щодо підвищення цін на газ. Я вважаю, що Нафтогаз затвердив ціни вищі від ринкових (на червень) і планує це зробити на липень. Це неприпустимо. Ми розробили ще один нормативний документ, який не дасть Нафтогазу України зловживати своїм монопольним становищем... Ми сьогодні приймемо рішення, яке поверне їх на землю", - сказав прем'єр.
 
Він додав, що Кабмін сьогодні затвердить документ, який зобов'яже компанію вже в червні знизити ціни на блакитне паливо і не зловживати своїм монопольним становищем.
 
Крім того, уряд ініціює перевірку формування ціни на газ Нафтогазом.
 
"Прийняти протокольне рішення уряду звернутися до Рахункової палати, Антимонопольного комітету, Державної фіскальної служби, Державної аудиторської служби створити спільну групу з перевірки формування ціни на газ всередині Нафтогазу", - додав Гройсман.
 
 
За його словами, ціна має бути в межах 7,7-8 тисяч гривень за тисячу кубометрів.
 
Як повідомлялося, на травень Нафтогаз знизив ціни на газ для населення до 8 247 грн/тис. куб. м. При цьому на червень підвищив його вартість до 8 627 грн. Але в липні газ подешевшає на 8%.
 
Останні новини