Як розрахувати суму податку на закордонні посилки

Як розрахувати суму податку на закордонні посилки

Як розрахувати суму податку на закордонні посилки

З 1 липня в Україні посилюються ліміти на посилки з-за кордону. Якщо зараз без сплати податків можна отримати відправлення, вартість яких не перевищує 150 євро, то з другого півріччя 2019 року доведеться платити ПДВ на посилки вартістю від 100 євро.

>

Про це пише Сегодня.

За посилку, вміст якоїкоштує дорожче 100 євро, доведеться заплатити ПДВ у 20% і 10% мита. Для підакцизних товарів потрібно буде сплатити акциз. До таких товарів в Україні належать, наприклад, спирт, спиртові дистиляти, алкогольні напої, пиво; тютюнові вироби, тютюн, промислові замінники тютюну; нафтопродукти, скраплений газ; автомобілі та кузови для них і т.д.

Варто зазначити, що податки платяться не з усієї суми, а тільки з різниці, яка вища встановлених 100 євро.

_Наприклад, _ якщо ви замовите на зарубіжному сайті MP3-плеєр вартістю в 160 євро, то ПДВпотрібно буде заплатити тільки з цих 60 євро – 12 євро (20% від 60) і ще плюс 10% мита – 6 євро.

Заплатити можна буде прямо на пошті при отриманні посилки: нововведення накладають функції податкового агента на поштових операторів.


При розрахунку вартості посилки будуть застосовувати офіційний курс, встановлений НБУ на 00:00 дня подання митної декларації або визначення податкових зобов’язань.

Останні новини