Зеленський готує конфіскацію незаконних активів: до Ради внесено законопроект

Зеленський готує конфіскацію незаконних активів: до Ради внесено законопроект

Зеленський готує конфіскацію незаконних активів: до Ради внесено законопроект

 Глава держави також пропонує покарання за придбання незаконно нажитого майна.

Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроект №10461, яким хоче дозволити конфіскацію у чиновників незаконно нажитого майна.

>

Так, глава держави зареєстрував у парламенті невідкладний законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо конфіскації незаконних активів осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, і покарання за придбання таких активів.

Як повідомляли новини "Сьогодні", 4 червня Зеленський вже вносив до Ради законопроект про покарання за незаконне збагачення. Законопроект вводить новий механізм конфіскації незаконних активів посадових осіб – за рішенням суду в цивільному порядку без обвинувального вироку, а також повертає покарання для чиновників за незаконне збагачення – статтю Кримінального кодексу, яку в лютому 2019 року Конституційний суд визнав неконституційною. 

Відзначимо, що 6 червня Комітет Ради схвалив законопроект про покарання за незаконне збагачення, однак не документ Зеленського, а раніше внесений законопроект №10110 п'ятим президентом України (2014-2019 рр.) Петром Порошенком.

У той же час глава держави хоче ще до виборів ухвалити важливі законопроекти, зокрема і щодо незаконного збагачення. У зв'язку з цим Зеленський звернувся до Парубія з вимогою скликати позачергове засідання Верховної Ради.


 

Останні новини