Тимошенко подала в суд на Кабмін за виплату пенсій нижчих за прожитковий мінімум

Тимошенко подала в суд на Кабмін за виплату пенсій нижчих за прожитковий мінімум

Тимошенко подала в суд на Кабмін за виплату пенсій нижчих за прожитковий мінімум

Відповідачами також виступають Пенсійний фонд і Мінсоцполітики.

Команда Юлії Тимошенко подала до Окружного адміністративного суду м. Києва позов щодо порушення урядом, Пенсійним фондом і Мінсоцполітики права громадян на мінімальну пенсію.

«Ми вимагаємо визнати незаконними всі рішення уряду для тих пенсіонерів, кому вони весь рік платили менше за прожитковий мінімум – 3094 грн», – наголосила лідер «Батьківщини» після подання позову.

>

Вона нагадала, що законом передбачені розміри прожиткового мінімуму для різних категорій громадян, нижче якого платити зарплати і пенсії заборонено. Відтак, яким би маленьким не був стаж у пенсіонера, йому не можна заплатити менше, ніж 3094 грн.

Натомість весь останній рік уряд Порошенка-Гройсмана на базі бюджету, який вони проштовхнули через парламент, платили мільйонам українців занижені пенсії.

«Порошенко та Гройсман порушили закон і Конституцію, започаткувавши безмежну корупцію на грошах держбюджету, а пенсіонерам недоплатили грошей», – сказала голова партії та додала, що сьогодні понад 70% пенсіонерів отримують пенсії, нижчі за прожитковий мінімум.

Лідер «Батьківщини» нагадала, що її команда вже довела в судах незаконність і безпідставність постанов уряду Порошенка-Гройсмана про підвищення цін на газ для населення.

«Ми впевнені, що таке саме рішення буде ухвалено і за «пенсійним» позовом, і пенсії будуть перераховані», – заявила Юлія Тимошенко.


Водночас політик зазначила, що перерахунок може відбутися швидше, якщо рішення ухвалить новий парламент і новий уряд.

Останні новини