Зеленський заявив про крадіжку в оборонці $30 млн

Зеленський заявив про крадіжку в оборонці $30 млн

Зеленський заявив про крадіжку в оборонці $30 млн

За його слова, протягом п'яти років спецекспортери перерахували на офшорні рахунки 30 млн доларів.

Президент Володимир Зеленський в четвер, 18 липня, на засіданні Національної ради з питань антикорупційної політики заявив про нову масштабну корупційну схему в оборонній сфері.
 
 
 
"Ви чули гучну історію з корупцією в концерні Укроборонпром. Днями ми передали в правоохоронні органи ще одну схему в сфері оборонної промисловості. Як виявилося, протягом п'яти років діяльності попередньої влади спецекспортери тільки за декількома сумнівними контрактами перерахували майже 30 мільйонів доларів на рахунки офшорних компаній за нібито надані послуги", - заявив Зеленський.
 
У ході засідання президент зазначив, що Антикорупційна рада не працювала останні три роки.
 
"Антикорупційна рада не працювала останні три роки, сьогодні ми її перезавантажуємо. Сподіваємося, що вона стане важливою комунікаційною платформою для всіх антикорупційних органів, для громадськості, для бізнесу, для експертів, для нас всіх, для аналітиків", - сказав Зеленський.
 
Він також зазначив, що на шляху до подолання корупції вже є деякі досягнення. За останні майже два місяці до Верховної Ради подали 16 законопроектів, пов'язаних з антикорупційною діяльністю, також розблокували співробітництво між антикорупційним бюро і антикорупційними органами іноземних держав. Крім того, було скасовано декларування для антикорупційних активістів і триває підготовка до запуску Вищого антикорупційного суду.
 
Відзначимо, на засіданні присутні глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник, а також директор Державного бюро розслідувань Роман Труба.
 
Як відомо, корупційні скандали в оборонці почалися після розслідування журналістів, згідно з яким підприємства Укроборонпрому купували деталі, поставлені контрабандою з Росії групою ділків. При цьому ціни на деталі завищувалися в кілька разів.
 
Учасниками схеми з розкрадань в оборонному комплексі у ЗМІ називали екс-заступника секретаря РНБО Олега Гладковського. Згодом Гладковського звільнили з посади, але ніякого покарання він і його син не понесли.
 
Останні новини