Зеленський звернувся до Парубія із гучною заявою

Зеленський звернувся до Парубія із гучною заявою

Зеленський звернувся до Парубія із гучною заявою

Президент України Володимир Зеленський звернувся до спікера парламенту Андрія Парубія, який напередодні відмовився скликати позачергове засідання Верховної Ради України.

Про це глава держави написав у Facebook.

>

Президент заявив, що не здивований відмовою у скликанні позачергового засідання, адже “працездатність та звитяга – це не найсильніші риси сьогоднішнього парламенту”.

Також він висловив здивування про “неухильне дотримання чинного законодавства”.

“Відкрию Вам очі”, – звернувся Зеленський до спікера ВР.

Він зазначив, що, на жаль, нинішній парламент в уявленні народу України асоціюється передусім із відсутністю коаліції, кнопкодавством, порожньою залою при ухваленні законів, вісімнадцятиразовим голосуванням за законопроекти та іншими грубими порушеннями Регламенту.

Це все, за словами Зеленського, стало підставою для підписання указу про розпуск парламенту, конституційність якого було підтверджено у Конституційному Суді України.

Водночас президент нагадав, що, відповідно до статті 90 Конституції України, повноваження Верховної Ради України припиняються у день відкриття першого засідання Верховної Ради України нового скликання.



“А Ви натомість влаштовуєте собі майже двомісячні канікули до початку першого засідання Верховної Ради України нового скликання. Хочу нагадати Вам та іншим народним депутатам України, що один день роботи парламенту коштує платникам податків 13,3 млн грн”, – написав він.

Тому відмовою у скликанні позачергового засідання Верховної Ради України Парубій не просто самоусунувся від роботи на благо України та українців, а й виявив злочинну бездіяльність, що призводить до розтрати майже 700 млн гривень з державного бюджету, додав Зеленський.

Також глава держави наголосив, що Парубій не може віднайти в собі сили зібратися на один день та виправити власні помилки й ухвалити надважливі закони з питань діяльності Вищого антикорупційного суду України, відтермінування відповідальності власників автомобілів з європейською реєстрацією, повернення норми про незаконне збагачення.

“Все, що ви продемонстрували, – це повна байдужість, бездіяльність і неспроможність…Ганьба, панове!”, – додав президент.

Нагадаємо, що Спікер Верховної Ради Андрій Парубій повідомив, що згідно із законом не може скликати позачергове засідання Парламенту на прохання президента Володимира Зеленського.

 

Останні новини