Слуга народу не може створювати коаліцію - Магера

Слуга народу не може створювати коаліцію - Магера

Слуга народу не може створювати коаліцію - Магера

Отримавши більше 226 місць у парламенті, Слуга народу матиме права коаліції й муситиме сформувати уряд.

 

У разі отримання більшості у Верховній Раді фракція Слуга народу матиме права коаліції. Про це заявив колишній член ЦВК Андрій Магера, пише Лівий берег у вівторок, 23 липня.

>

"У новому парламенті не може бути створена коаліція, оскільки фракція Слуга народу, у разі отримання більшості депутатів парламенту, має права коаліції - тому не може створювати коаліцію з іншими фракціями", - заявив Магера, посилаючись на 83-ю статтю Конституції України.
 
За його словами, така ж ситуація була в 1990 році, коли більшість парламенту сформувала так звана Група 239 - комуністична фракція першого скликання.
 
"І припинити повноваження нового скликання парламенту не можна протягом року", - додав він.
 
"У Слуги народу немає іншого варіанта: або вони пропонують кандидатуру прем'єр-міністра і формують новий Кабмін, або продовжує працювати уряд Гройсмана", - сказав Магера, додавши, що коаліційної угоди також не потрібно в новій Верховній Раді.
 
Як повідомлялося, напередодні голова партії Слуга народу Дмитро Разумков заявив, що політсилі, імовірно, не доведеться об'єднуватися з іншими партіями у Верховній Раді.
 
За останніми даними ЦВК, Слуга народу отримує в Раді 253 місця.
 
Останні новини