Водоканали мають наміри підвищити ціну на холодне водопостачання

Водоканали мають наміри підвищити ціну на холодне водопостачання

Водоканали мають наміри підвищити ціну на холодне водопостачання

 Тарифи можуть зрости на 15%.

В Україні водоканали хочуть підвищити тарифи на холодне водопостачання на 15%, у зв'язку з тим, що зросли ціни на електроенергію для промисловості, внаслідок запуску ринку електроенергії, інформує Ukr.Media.

>

Про це повідомив представник президента в уряді Андрій Герус журналістам після засідання уряду.

«Для українських підприємств зросла на 30% ціна на електроенергію. Для багатьох це є проблемою. В першу чергу — для водоканалів. Вони вже приходять і просять підвищити тариф на холодну воду для населення... Водоканали вже хочуть підвищити тариф на холодну воду на 15%», — розповів він.

За словами Геруса, підвищення вартості електроенергії перетворилося в проблему теплогенеруючих та експортних підприємств.

Він також зазначив, що існує кілька варіантів, щоб вирішити проблему зростання ціни на електроенергію для промисловості.

Представник президента в Раді повідомив, що сприятимуть цьому: окрема постанова Кабінету міністрів про покладення спеціальних зобов'язань; рішення Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг; формування ціни на електрику на добу вперед, а також рішення за тарифом від «Укренерго».

Герус додав, що якщо ці механізми будуть задіяні, то вже з 1 вересня ціни на електрику для промисловості можуть знизитися.


 

Останні новини