В УКРАЇНІ ПРОПОНУЮТЬ РЕФОРМУВАТИ ЗАКОНОДАВСТВО ПРО ВЕТЕРАНІВ

В УКРАЇНІ ПРОПОНУЮТЬ РЕФОРМУВАТИ ЗАКОНОДАВСТВО ПРО ВЕТЕРАНІВ

В УКРАЇНІ ПРОПОНУЮТЬ РЕФОРМУВАТИ ЗАКОНОДАВСТВО ПРО ВЕТЕРАНІВ

ГО «Юридична Сотня» презентувала проект реформи законодавства щодо державних пільг ветеранів та визначення статусу ветерана.

Ветерани потребують осучаснення системи державної підтримки. Пільги повинні сприяти поверненню ветерана та його сім’ї до активного суспільного життя. Такого висновку дійшли учасники круглого столу «Реформа законодавства у сфері ветеранських справ», який 26 липня відбувся у Медіатеці у Львові.

>

Серед іншого, ГО «Юридична Сотня» презентувала проект реформи законодавства щодо державних пільг ветеранів та визначення статусу ветерана. Автори проекту також подорожують Україною, аби визначити потреби ветеранів із різних регіонів.

«У нас 1,2 млн ветеранів, що становить 3% населення. Загалом є 52 категорії осіб, які мають право на ветеранський статус. Із них 18 – це  цивільні категорії, тобто особи які не брали участі в бойових діях», – розповіла юристка ГО «Юридична Сотня» Вікторія Лавренюк.

За словами її колеги Юлії Морій, чинне законодавство застаріло та не відповідає сучасним потребам ветерана. Потрібно реформувати, як регулювання ветеранських статусів, так і їх підтримку. Оскільки кількість пільг велика, але жодну з цих пільг ефективно не реалізують.

«Я вважаю, що ситуація, коли ветерана беруть в університет без екзаменів є приниженням. Люди мають вступати на загальних умовах, щоб цінувати те, що вона вчиться у ВНЗ», – вважає учасник бойових дій Тарас Бортнічук.


Загалом ветерани під час круглого столу відзначили проблему трудових пільг, оскільки попри пільги учасників бойових дій на роботу беруть не охоче.

 

Останні новини