В Україні скасують довідки про реєстрацію місця проживання та склад сім'ї

В Україні скасують довідки про реєстрацію місця проживання та склад сім'ї

В Україні скасують довідки про реєстрацію місця проживання та склад сім'ї

18 вересня, під час засідання Кабінету міністрів України, було прийнято рішення, що дозволяє в майбутньому скасувати необхідність отримання довідок про реєстрацію місця проживання та склад сім'ї. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр і міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, інформує Ukr.Media.

>

Так, за словами чиновника, при переводі документообігу в цифровий формат, будуть скасовані кілька видів довідок. Серед них — довідка про реєстрацію місця проживання та склад сім'ї. Відтепер функція формування політики у сфері адміністративних послуг переходить Міністерству цифрових трансформацій.

Завдяки прийнятому рішенню можливо змінити саму логіку отримання деяких послуг.

Приміром, Федоров анонсував, що незабаром планується скасувати так звану форму 13, тобто довідку про реєстрацію місця проживання громадянина. Щороку за цією довідкою звертаються близько 20 мільйонів осіб. Також планується скасувати отримання довідки про склад сім'ї, яка щорічно потрібна мільйону українців. Планується створити єдину електронну форму, замість подання 37 документів при народженні дитини.

Буде також запуск автоматичних послуг без залучення чиновника, тобто «кабінет забудовника». Презентація самого міністерства, команди, цілей і проєктів відбудеться вже в кінці місяця.

 

Останні новини