Українцям дозволили не платити пеню за комуналку

Українцям дозволили не платити пеню за комуналку

Українцям дозволили не платити пеню за комуналку

Українці не повинні оплачувати пеню за несвоєчасну оплату рахунку за опалення, якщо компанія-постачальник вислала квитанцію на оплату менш, ніж за 10 днів до крайнього терміну оплати. Терміни оплати на даний момент уточнюються.

Про це повідомляє інформаційне видання UBR.

>

Кабінет Міністрів прийняв законопроект Антимонопольного комітету України про захист прав споживачів тепла 21 вересня. У проекті «Про затвердження Правил надання послуг з постачання теплової енергії ...» йдеться про випадки, коли на споживача можна накласти штрафні санкції, включаючи пеню за погашення платіжки невчасно.

Протягом місяця за запитом АМКУ парламент погодить крайній період, коли необхідно внести оплату за рахунком за тепло, а також уточнять термін, за який компанія-постачальник повинна зробити перерахунок в разі невчасно наданої квитанції або в разі неякісного надання послуг.

У цьому ж документі АМКУ домоглися прийняття штрафних санкцій на постачальників тепла за ненадання послуг. Це означає, що за кожен день холодних батарей теплогенерирующая компанія отримає штраф.

Однак розмір санкцій для компаній не уточнюється.

 

Останні новини