В Україні планують кілька змін в системі виплат пенсій за віком

В Україні планують кілька змін в системі виплат пенсій за віком

В Україні планують кілька змін в системі виплат пенсій за віком

Так, в уряді планують призначати пенсію автоматично і запровадити накопичувальну пенсійну систему для деяких категорій працівників.

В Україні пенсію за віком незабаром будуть призначати автоматично, а розрахунок розміру цих виплат можна буде зробити онлайн. Про це йдеться в Указі №837/2019 президента Зеленського, яка передбачає створення Кабінетом міністрів низки законопроєктів у цій сфері, інформує Ukr.Media.

>

Передбачається, що до 31 грудня поточного року в країні більшість адміністративних послуг будуть надавати в електронному вигляді, в тому числі і пенсійне забезпечення з урахуванням потреб громадян з інвалідністю.

На веб-порталі ПФУ також до кінця року має запрацювати «Пенсійний калькулятор» для автоматичного розрахунку розміру пенсійних виплат.

В Україні також планується до 30 червня 2020 року запровадити такі зміни:

  • механізм автоматичного, без звернення особи, призначення пенсій за віком після досягнення пенсійного віку;
  • обов'язкову професійну накопичувальну пенсійну систему для працівників з особливо шкідливими та особливо важкими умовами праці за списком № 1 та на інших роботах зі шкідливими та важкими умовами праці за списком № 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників.

До кінця наступного року уряд також хоче запровадити адресний підхід надання комплексної соціальної підтримки населенню та створення дієвої системи здійснення верифікації моніторингу соціальних виплат, зокрема, пенсій.


 

Останні новини